Traian Basescu: "Eram mai fericit pe vremea cand eram comandant de nava"

17-10-2009 00:00

Sambata la Pro TV, in emisiunea "Dupa 20 de ani", seful statului a vorbit despre furtuna de pe scena politica, dar si-a amintit si de valurile inalte si furtunile de pe mare, pe care ar vrea sa le infrunte din nou la carma unui vapor.


Saptamana care se incheie a fost ca "un vis urat" pentru Traian Basescu.

Marti, guvernul Boc 2 a fost izgonit de la Palatul Victoria cu o motiune de cenzura, iar joi presedintele l-a propus in functia de premier pe economistul Lucian Croitoru, desi opozitia il sustine pe Klaus Johannis, primarul Sibiului.

Presedintele a fost deranjat de atitudinea lui Klaus Johannis dupa ce a fost propus pentru postul de prim-ministru.

"Pana unde poti sa mergi cu sfidarea presedintelui ca sa vorbesti cu niste oameni politici dupa care sa iesi sa spui sunt prim-ministrul majoritatii, fara ca macar sa dai un telefon presedintelui Romaniei, fara ca macar sa incerci o contactare a presedintelui Romaniei", a declarat Traian Basescu.

Poate ca si din acest motiv Traian Basescu se simtea mai bine pe vapor, unde nu avea probleme cu subalternii.

"Nu sunt mai fericit, eram mai fericit atunci, munca era mai plina de satisfactii si inca eram un foarte tanar comandant de nava de mare tonaj, respectat si tratat ca atare si de sefi si de subordonati".

Ce concluzii a tras Traian Basescu dupa primul sau mandat?

"Am crezut ca este mai usor. Acum am inteles foarte bine de ce Emil Constantinescu a spus: 'm-a infrant sistemul'. Ei bine, eu nu vreau sa ma las infrant de sistem. Nu l-am infrant nici eu pe el, dar nici el pe mine. Si m-asez in fata lui pentru inca 5 ani... avem o treaba unii cu altii".

Traian Basescu are si planuri pentru anii ce vin, indiferent daca va fi ales sau nu inca odata in functia de presedinte.

"Depinde cand imi termin activiatea de presedinte. Daca mi-o termin acum, in decembrie, marea mea dorinta e sa mai plec 1 an pe mare. Daca mai stau 5 ani, o sa raman doar intelept dupa doua mandate. O sa fiu prea in varsta ca sa mai plec pe mare."

Traian Basescu, invitat la "Dupa 20 de ani"! Vezi aici toata emisiunea!


VIDEO PROTVPLUS.RO