Duminica, la "Romania, te iubesc!": Batranii care ii demonstreaza Rovanei Plumb ca singuratatea nu se trateaza cu promisiuni


Ultimul update: Vineri 15 Decembrie 2017 16:23
Data publicarii: Vineri 13 Martie 2015 20:09
Categorie: Stiri

Sute de mii de batrani singuri se sting in casele lor, fara ca statul sa-i ajute, desi, anul trecut, ministrul Muncii Rovana Plumb a promis, in timpul campaniei Stirilor Pro TV "Tu stii ce mai fac parintii tai?", ca va lua masuri urgente.

O echipa a emisiunii "Romania, te iubesc!" a vrut sa vada in ce masura si-a respectat cuvantul. Raspunsul il aflati duminica, la ora 18.

Sofia Aglaia isi traieste batranetile intr-o camera mica dintr-o casa mare. Gospodaria a fost construita in ani multi de munca, alaturi de sotul ei, care s-a prapadit acum opt ani.

Sofia Aglaia are 88 de ani. Spune ca e inca in putere pentru ca batranetea n-a tintuit-o la pat. Si totusi n-are curaj sa iasa din curte, de teama ca o vor lasa puterile.

"N-am pe cine sa astept. N-am bucurii. De mult n-am bucurii", a spus batrana.

Campania "Tu stii de mai fac parintii tai?", derulata de Stirile Pro TV, atragea atentia autoritatilor asupra unui fenomen ignorant pana acum: bunicii singuri care se sting in casele lor fara sa-i stie nimeni.

Ministrul Muncii Rovana Plumb promitea schimbari pana la sfarsitul lui 2014: "Desigur, ma gandesc la o implicare mai activa a ONG-urilor, pentru a crea acele servicii sociale, pentru a furniza serviciile sociale de ingrijire a persoanelor varstnice, de ingrijire la domiciliu".

"In anul 2015 nu exista subventii care sa sprijine activitatea de ingrijire la domiciliu pentru persoanele varstnice din zone rurale", a spus Gabriela Achihai, presedintele FSC Bacau.

Toate promisiunile ministrului sunt contrazise de realitate. Nu exista servicii de ingrijire la domiciliu, iar acolo unde existau risca sa fie sistate pentru ca Ministerul Muncii nu le mai finanteaza. Centre de zi pentru varstnici sunt cateva in toata tara, multe nefunctionale pentru ca acelasi minister intarzie sa le dea autorizatii de functionare.

Batranii vizitati de echipa "Romania, te iubesc!" ii vor demonstra, duminica, de la ora 18.00, Rovanei Plumb ca singuratatea nu se trateaza cu promisiuni.

Prizonierii lagarelor de recuperare. Oameni tinuti in lanturi, fara apa si caldura, in timp ce oficialii fac strategii
Prizonierii lagarelor de recuperare. Oameni tinuti in lanturi, fara apa si caldura, in timp ce oficialii fac strategii
VIDEO PROTVPLUS.RO
poluare
Consecintele periculoase ale poluarii de la Moldova Noua, de care "statul s-a spalat pe maini". Ce amenzi risca Romania din partea CE
Marturiile supravietuitorilor Experimentului Pitesti, despre chinurile si suferintele indurate. "Am incercat sa ma sinucid"
Bogatiile ascunse in Marea Neagra, duminica, la "Romania, te iubesc!"
Proiectul Casei SHARE. Duminica, la Romania, te iubesc, povestea comunitatii care a salvat 6 frati de la inghet
Maicutele care si-au dedicat viata altora. Duminica, la "Romania, te iubesc", 12 calugarite ofera o lectie de viata
Problemele cronice ale unui sistem ineficient. Duminica, la Romania, te iubesc, aflati cum invata elevii din Romania
RTI
Duminica, la "Romania, te iubesc!": Batranii care ii demonstreaza Rovanei Plumb ca singuratatea nu se trateaza cu promisiuni
Programul "Cornul si laptele", un esec in scolile din Romania. Duminica, la Romania, te iubesc, detalii din programul de 100 de milioane de euro pe an
Tinerii care aduc faima Romaniei in capitala bogatilor, Dubai. Povestile lor, duminica, de la 18:00, la "Romania, te iubesc"
Duminica, la "Romania, te iubesc", incursiune in traditiile romanesti si viata la sat, intr-un reportaj semnat de Anca Nastasi
Statul roman isi bate joc de o avere de peste 1 miliard de euro. Povestea Fundatiei Gojdu, duminica, la "Romania, te iubesc"
Locul magic din Romania unde copiii bolnavi invata sa lupte impotriva cancerului. "Aici ma simt ... copil in firea mea, copil sanatos"