Duminica, la "Romania, te iubesc!": Batranii care ii demonstreaza Rovanei Plumb ca singuratatea nu se trateaza cu promisiuni

Ultima actualizare: 15-12-2017 16:23

Sute de mii de batrani singuri se sting in casele lor, fara ca statul sa-i ajute, desi, anul trecut, ministrul Muncii Rovana Plumb a promis, in timpul campaniei Stirilor Pro TV "Tu stii ce mai fac parintii tai?", ca va lua masuri urgente.

O echipa a emisiunii "Romania, te iubesc!" a vrut sa vada in ce masura si-a respectat cuvantul. Raspunsul il aflati duminica, la ora 18.

Sofia Aglaia isi traieste batranetile intr-o camera mica dintr-o casa mare. Gospodaria a fost construita in ani multi de munca, alaturi de sotul ei, care s-a prapadit acum opt ani.

Sofia Aglaia are 88 de ani. Spune ca e inca in putere pentru ca batranetea n-a tintuit-o la pat. Si totusi n-are curaj sa iasa din curte, de teama ca o vor lasa puterile.

"N-am pe cine sa astept. N-am bucurii. De mult n-am bucurii", a spus batrana.

Campania "Tu stii de mai fac parintii tai?", derulata de Stirile Pro TV, atragea atentia autoritatilor asupra unui fenomen ignorant pana acum: bunicii singuri care se sting in casele lor fara sa-i stie nimeni.

Ministrul Muncii Rovana Plumb promitea schimbari pana la sfarsitul lui 2014: "Desigur, ma gandesc la o implicare mai activa a ONG-urilor, pentru a crea acele servicii sociale, pentru a furniza serviciile sociale de ingrijire a persoanelor varstnice, de ingrijire la domiciliu".

"In anul 2015 nu exista subventii care sa sprijine activitatea de ingrijire la domiciliu pentru persoanele varstnice din zone rurale", a spus Gabriela Achihai, presedintele FSC Bacau.

Toate promisiunile ministrului sunt contrazise de realitate. Nu exista servicii de ingrijire la domiciliu, iar acolo unde existau risca sa fie sistate pentru ca Ministerul Muncii nu le mai finanteaza. Centre de zi pentru varstnici sunt cateva in toata tara, multe nefunctionale pentru ca acelasi minister intarzie sa le dea autorizatii de functionare.

Batranii vizitati de echipa "Romania, te iubesc!" ii vor demonstra, duminica, de la ora 18.00, Rovanei Plumb ca singuratatea nu se trateaza cu promisiuni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO