Toți adulții sănătoși au nevoie de examen cardiologic anual. Adulţii pot avea aritmii severe, fără simptome
Adulţii pot avea aritmii severe, fără simptome. Cum pot fi descoperite - aflăm de la medici.
Toți adulții sănătoși au nevoie de examen cardiologic anual. În lipsa oricăror probleme. În acesta intră și ecografia cardiacă și testul EKG.
Uneori, bătăile neregulate ale inimii nu se simt, dar pot determina accident vascular cerebral.
Energia electrică. Inima funcționează datorită acesteia. Pentru că o numim organ vital, are și.... centrală electrică. O găsim în cămăruța superioară, numitră atriu drept. Pulsul are valoare normală între 60 și 100 de bătăi pe minut.
Peste 100 de bătăi pe minut, dar nu la efort. Înseamnă aritmie. Cele mai frecvente aritmii sunt așa numitele fibrilații atriale.
Elisabeta Bădilă, Cardiologie, Spitalul Colentina: ”De ce e important să încercăm să găsim această fibrilație atrială – 1 pentru că unii nu simt și riscă să ajungă la insuficiență cardiacă sau la complicații de genul accident vascular. Atriile sunt comparate cu o pisică închisă într-un sac, care încearcă să se zbată, contracția ritmică și normal e înlocuită”.
Inima nu reușește să arunce, corect, sângele la o singură contracție. Sângele stă în inimă, anormal. Unde stă, apar cheaguri.
Elisabeta Bădilă: ”Dacă apar acest chegulețe, ajung mai jos, în ventricul și pleacă mai departe și locul pe care îl iubesc cel mai mult este creierul și apare acccidentul vascular cerebral pentru că aceste cheaguri astupă vasul„.
De aceea, e nevoie și de medicamente anti-coagulante.
Cum se tratează boala fără medicamente? Blocând semnalele electrice anormale, printr- o intervenție minim invazivă.
Irina Macovei Dorobanțu, medic specialist cardiolog: ”Izolăm lângă venele pulmonare, impulsurile care nu ar trebui să existe și există în fibrilația atrială. Nu se mai pot propaga se izbesc de un gard. E precum izolierband, când vrem să izolăm niște fire„.
Toți adulții sănătoși au nevoie de examen cardiologic anual.