Medicina integrativă înseamnă tratament pe 4 planuri
Medicina integrativă tratează pacienții pe toate cele 4 planuri. Ne dă detalii Tania Ghinea, manager medical clinica Eliade, în emisiunea Doctor de bine, realizată de Andreea Groza, și difuzată pe stirileprotv.ro.
Andreea Groza: Ce înseamnă medicină integrativă?
Tania Ghinea: Privim organismul uman holistic, pe 4 planuri: energetic, emoțional, mental și fizic. La noi în clinică, medicul de medicină generală face controlul general. Apoi avem diagnosticul pe iris.
Andreea Groza: Vă uitați în ochii mei și spuneți ce probleme interne am?
Tania Ghinea: Medicul specializat în iridologie face acest diagnostic. În iris, exită o hartă a tuturor organelor, în care putem vedea predispoziții chiar până la a treia generație. După diagnostic, pacientul primește fitoterapie. Adică preparate din plante. Sau e ajutat prin dietologie – ce să mănânce ca organismul să funcționeze bine.
Andreea Groza: Ce înseamnă probleme energetice?
Tania Ghinea: Organismul e un tot unitar. Ca o problemă să devină fizică, mai întâi o găsim în zona emoțională. Apar dezechilibre energetice. Noi folosim biotehnica. Cu ajutorul unei laser, a unor senzori legați la computer, ni se semnalează problemele energetice. În funcție de probleme, dezechilibrele găsite vor primi tratament homeopat.
Andreea Groza: Ce înseamnă terapia florală Bach?
Tania Ghinea: Se adresează emoțiilor. Persoanelor anxioase mai exact. În funcție de problemele găsite de terapeut, vi se recomandă picături din energia florilor, picături Bach, homeopate.
Andreea Groza: Ne întoarcem la kinetoterapie cu ozonoterapie.
Tania Ghinea: Pacientii care vin în clinică pentru recuperare medicală, după o fractură de exemplu. Au nevoie de fizioterapie. Dar mai întâi trebuie să le reducem durerea. Și facem acest lucru cu ajutorul terapiei cu ozon. Prin mai multe tehnici.
Andreea Groza: Prin osteopatie cum ajutați pacienții?
Tania Ghinea: Osteopatia este o tehnică de manipulare a coloanei vertebrale, ca să reducem durerea. Colegul meu, osteopat, se uită la RMN, apoi manipulează coloana. Dispare durerea.
Andreea Groza: Și terapia cranio- sacrală?
Tania Ghinea: Se adresează emotiilor, persoane care au trăit o traumă. Terapeutul relaxează sistemul nervos central.