Inflamația cronică poate fi produsă de poluare, grăsime sau de prea mult stat jos. Ce putem face pentru a corecta durerea
Inflamația cronică poate fi produsă de poluare sau de prea multă grăsime corporală, dar cel mai ușor o producem stând. Ore în șir, fără mers, înseamnă că celulele inflamatorii vor apărea unde apare agresiunea produsă de scaun.
Explicăm. Începe „Doctor de Bine”.
Parcat în fața unui ecran toată ziua. Este calea simplă spre inflamație cronică. Ne explică expertul imunolog Carmen Chifiriuc.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc, prorector al Facultății de Biologie: „Stăm în anumite poziții înseamnă că suprasolicităm părți ale organismui nostru. Acele țesuturi stresate se activează și ele în acest proces de comunicare. Cine intervine? Celulele inflamatorii, care migrează acolo și, dacă sursa de stres nu e îndepărtată, celulele inflamatorii își vor continua acest program de activare până se ajunge la depășirea unui anumit prag și apare inflamația cronică, și de acolo lucrurile sunt greu de oprit”.
Inflamația cronică, odată declanșată, are nevoie nu doar de mișcare, ci și de ajutor medical. Nu am fost creați să stăm în aceeași poziție toată ziua, ci să ne mișcăm toată ziua. Să stăm înseamnă agresiune fizică. O poziție greșită multe ore pe zi, ori multe ore petrecute în fața unui ecran. Organismul se apără printr-o poziție compensatorie.
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală: „Va avea alte grupe de mușchi, care sunt antrenate, implicit contracturi, se numesc arcuri reflexe patologice”.
În acest moment, apare durerea.
Dr. Felicia Oprea, medic primar expertiză și recuperare medicală: „Durerea apare din cauza posturii nepotrivite, prelungite și s-a creat o suprasolicitate, și posibil un membru apare mai lung. Lucrurile astea pot fi corectate prin kinetoterpie sau decontracturi. De asemenea, prin posturologie, după analiza obiectivă a posturii și prin exerciții fizice personalizate”.
Și implică, de asemenea, ca la fiecare 50 de minute petrecute pe scaun, să faceți zece minute pauză activă, adică mers pe jos.
Sursa: Pro TV
Etichete: spate, doctor de bine, pauza, mers, dureri,
Dată publicare:
25-04-2023 07:40