Din 19 septembrie, emisiunea ”Doctor de bine” va fi difuzată în fiecare duminică, de la ora 10, la PRO TV

Ultima actualizare: 16-09-2021 10:56

Interviurile ”Doctor de bine” au fost începute online acum mai bine de un an de doi jurnaliști specializați în sănătate: Liliana Curea și Andreea Groza. Echipa s-a mărit cu medicul Mihaela Bilic.

Din 19 septembrie, emisiunea ”Doctor de bine” va fi difuzată, în fiecare duminică, de la ora 10, la PRO TV. De asemenea, în fiecare zi, la Știrile PROTV de la ora 6, vor fi prezente și informațiile din sănătate marca ”Doctor de bine”.

În echipa mărită aducem cele mai bune informații despre organismul uman. Joi aflăm cum ne pregătim, imunitar, de a doua iarnă pandemică din viața noastră.

Cum ne pregătim de a doua iarnă pandemică?

• Vitaminele antioxidante A,C și E se opun ruginirii orgsnimului. Se iau din legume colorate.

• Nu punem egal între fructe și legume. Fructele sunt un desert, legumele - aliment de baza. Adulții nu trebuie să consume fructe zilnic, legume – da.

• Alimentele probiotice înseamnă lactate fermentate, borș, murături. Refac bacteriile alături de care trăim.

• Alimente prebiotice - legume, cereale, fructe - hrănesc bacteriile alături de care conviețuim.

• Curele de slăbire fără carbohidrați (legume, cereale, fructe) le omoară. Fără bacterii bune lovim direct în sistemul imunitar.

• Grăsimea din pește, adică Omega 3, aduce agenți anti-inflamatori în organism, vitali pentru sistemul imunitar.

Mâncarea sănătoasă este diversă și moderată în privința cantității. Divers înseamnă peste 15 alimente diferite într-o zi. Le puteți consuma cu ușurință, dacă gătiți, acasă, ciorbă și tocăniță.

Mai multe informații în video.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO