De ce nu avem nevoie de curele de detoxifiere. Explicațiile sunt exact în organismul uman
Unde se întâmplă reciclarea perfectă? În celula hepatică. Vă spunem imediat de ce nu avem nevoie de așa numite „cure de detoxifiere”, făcute cu medicamente ori cu plante.
Explicațiile sunt exact în organismul uman.
Andreea Groza: „Apa, hrana, aerul, nu sunt sterile. Nu sunt pure. Toate ajung în sânge. Logica biologică spune că sângele, care va ajunge apoi la toate celulele, trebuie să fie curat. Asta înseamnă că are sisteme prin care este perfect filtrat”.
Macrofagele sunt celule ale sistemului imunitar. Detectează din sânge ce este străin, ca să fie eliminat. Spre exemplu, microbi. Abia apoi intră în funcție celula hepatică. În cele cinci luni de viață pe care le are, simte chimic tot sângele care vine la ficat, din intestin.
Andreea Groza: „Poate să vină încărcat cu toxine, cu resturi de medicamente, cu alimente de proastă calitate. Toate acestea întâlnesc senzori inteligenți. Iată ce fac”!
Sfaturile specialiștilor
Senzorii citesc toxinele. Odată citite, chimic, le preia celula hepatică. Le prelucrează în interiorul ei. Se numesc lizozomi și se ocupă de curățenie. O parte din substanțele care ajung aici, cele folositoare, vor pleca înapoi în sânge. A doua parte va fi aruncată. O parte, reciclată.
Academician Maya Simionescu, biolog, doctor în ştiinţe biologice, Academia Română: „Îndeplinesc ceea ce numesc funcția de detoxifiere a ficatului. Aici e! Au două funcții diferite. Fie să scape de toxine într-un fel sau să preia ce e bun și să dea înapoi celulei, deci reciclarea. Aici are loc reciclarea. E un fenomen foarte imporantant! De aceea, trebuie să învățăm de la natură. Trebuie să învațăm de la natură și de la celule, celulele au găsit modalitățile să trăiască bine. Să zici că faci o detoxifiere a ficatului cu medicamente sau cu sucuri sau cu plante, nu! Nu faci detoxifierea ficatului. Trebuie să ai grijă de celulele lui, trebuie să pui celulele în condițiile în care toxinele să fie cât mai puține, ca să poată lupta cu ele că, până la urmă, se luptă cu ele”.
Se luptă cu ele și înving celula hepatică, în cazul oamenilor sănătoși. Este un argument că, atunci când simtiți foame, să nu luați la întâmplare orice aliment, ci un aliment natural. Să nu vă bombardați zilnic cu prea multă mâncare. Să nu utilizați medicamente ori suplimente alimentare, fără sfat medical.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: doctor de bine, andreea groza, microbi, toxine,
Dată publicare:
23-10-2022 10:30