Cum îi putem determina pe cei mici să accepte ușor legumele. Ce spun specialiștii
Castronelul cu supă să nu fie plin ochi. Iar legumele gătite să aibă lângă ele carne şi orez. Astfel îi determinați pe cei mici să accepte uşor legumele. Alte idei despre cum să îi împrieteniți cu vegetalele, vin de la Doctor De Bine.
A sunat clopoțelul și copiii sunt înapoi la școală. Iar părinții se reîntorc la grijile și responsabilitățile legate de alimentația celor mici. Eterna problemă: cum să-i facem pe cei mici să iubească legumele, acolo unde ei ar mânca doar șnițel cu cartofi prăjiți?
Mihaela Bilic, medic nutriționist: ”Iată 4 metode de împrietenire cu legumele: Mixați legumele în supă cremă sau piure, au consistență cremoasă și se evită prezența bucăților mari”.
Amestecați porții mici de legumele cu paste făinoase, orez sau cartofi, în felul ăsta vor fi camuflate și trec neobservate.
Decorați și "condimentați" preparatele din legume cu ingrediente de nerefuzat: brânză rasă sau crutoane pentru supă, bucățele de jambon pentru fasolea verde, parmezan pentru orezul cu legume, ou ochi pentru spanac sau sos alb pentru conopidă la cuptor.
Ronțăiți împreună cu cei mici bastonașe de legume proaspete cu orice fel de sos: brânză, iaurt, ketchup, tzatziki. De la broccoli conopidă dovlecei și ciuperci, până la ardei gras morcovi țelină și castraveți, orice se poate mânca crud!
Educația gustului are loc în copilărie și este rolul părinților să-i ajute pe cei mici să-și construiască o dietă echilibrată și diversificată. Vă invit duminică dimineață să continuăm discuția despre alimentația copiilor. La doctor de bine de weekend!