Ce este teoria igienei și ce trebuie de reținut când vine vorba de copiii noștri. Medicii vin cu explicații
Mânuțe pe jos, nespălate, nas care curge în comunitățile largi de copii. Pufuleți împărțiți cu toți colegii de clasă, ori sticla de apă împărțită cu alți copii. Așa trebuie să se întâmple.
Se numește teoria igienei și ne arată de ce trebuie să ne expunem fără frică la mediul natural, cât mai mult, din primul an de viață și pentru tot restul vieții.
Celebrăm copilăria și ne pregătim cu informații corecte pentru 1 iunie. La mulți ani! Începe „Doctor de Bine”.
În mediul lor. Nu trebuie spălate înainte de consum. Au microorganisme citite instantaneu de sistemul imunitar uman. Aceste microorganisme îl educă și participă la imunoreglare, o funcție pe care sistemul de apărare o gândește tot timpul. Ne explică ce fac așa numitele cytokine, profesorul imunolog Veronica Lazăr.
Prof. univ. dr. Veronica Lazăr, Facultatea de Biologie: „Unele cu efect proinflamator, altele cu efect antiinflamator. Dacă sunt echilibrate, e bine, omul e sănătos”.
Educație imunitară corectă o fac vegetalele, consumate în mediul natural. Haideți acasă. Educație imunitară corectă se face între frați. Nu e nicio problemă dacă împart aceeași farfurie, aceeași sticlă cu apă.
Prof. univ. dr. Veronica Lazăr, Facultatea de Biologie: „Știti obiceiurile lor de a-și pune jucăriile la gură, de a le împrumuta, de a mânca din aceeași farfurie. Se pare că acești copiii, care au mai mulți frați, au un sistem imunitar mai bine reglat”.
Odată ce veniți acasă, vă spălati pe mâini și apoi intrați în contact, cu încredere, cu toate bacteriile din mediul casnic. În copilărie construiesc corect sistemul imunitar. La vârstă adultă, echilibrează sistemul imunitar.
Andreea Groza: În mediul casnic, peste tot există bacterii și toxinele acestora. Bacteriile, organisme vii, sunt degradate în mediu. Rămân, însă mai multă vreme toxinele acestora. Sunt citite de sistemul imunitar uman permanent, și e bine. De aceea, în mediul casnic, nu folosiți dezinfectante. Nu sunt utile.
Toxinele bacteriilor, când sunt introduse în organism prin respirație ori prin digestive, declașează un răspuns imunologic normal. De fapt, țin ocupat sistemul imunitar și impiedică răspunsuri aberante de tipul alergiilor ori de tipul bolilor autoimune.
Și câine și pisică. Și pe acestea le vrea sistemul imunitar uman. Animaluțele vehiculează așa numitele endotoxine, tot toxine provenite din bacterii.
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog: „Sunt toxine din interiorul bacteriilor, care venite în contact cu sistemul imuntar, declanșează un răspuns benefic al sistemului imunitar. Este opus celui patologic din bolile alergice. E bine copiii să vină în contact cu animaluțele”.
Copiii, care locuiesc alături de animale, intră în contact cu toxinele prezente în mod normal pe blana acestora. Sistemul de apărare uman citește permanent informațiile chimice, și e în echilibru. Nu ne dorim un sitem imunitar slab, pentru că nu apără corect, dar nici un sistem imunitar agresiv, asta înseamnă boli autoimune, ci echilibrul sistemului de apărare.