Ce afecțiuni pot exista atunci când copilul nu poate respira pe nas. Explicațiile medicilor
Răcelile produc inflamație cu înfundarea nasului. Dar, după cel mult 7 zile, simptomele dispar. Copilul nu respiră însă pe nas? Mergeți la medicul ORL. Explicaţii la „Doctor de bine".
Dr. Adina Popescu medic primar ORL: „Cu gurița deschisă va dormi când nu va avea pe unde să respire pe nas. Automat, copilul va deschide gura. ”
La naștere, copilul are un inel limfatic, care cuprinde spatele nasului, amigdalele și baza limbii. Poate fi mărit spre laterale. Nasul nu va comunica cu urechile.
Dr. Adina Popescu medic primar ORL: „Atunci când acest orificiu e blocat, automat apare o presiune negativă pe ureche și apar otite - durere de ureche, senzația de ureche plină, senzația că îți auzi vocea în cap, zgomote distorsionate.”
Copilul plânge. Ori nu percepe corect sunele. Vă poziționați în spatele lui și îi spuneti citeva cuvinte clare. Dacă își îndreaptă urechea spre dvs, nu aude bine!
Pachetul mare de vegetații în spatele nasului determină respirația orală. Probleme ORL trebuie rezolvată prima, apoi se pun aparate ortodontice.
Dr. Adina Popescu medic primar ORL: „Rezolvam probleme din spatale nasul apoi punem aparat ortodonic. Îi pun unui un copil care nu respiră bine pe nas aparat ortodontic, vălul palatin nu se dezvolta și nu suporta tracțiunile pentru că acel copil nu are o dezvoltare normală din cauza nasului.”
Respirația orala la vârstă mică poate fi consecința malformațiilor.
Dr. Adina Popescu medic primar ORL: „Pot fi malformații ale valului palatin și malformati ale orificiilor din spatele nasului, aerul se opreste în spatele nasul și nu trece mai departe, deci copilui nu îi funcționeaza nasul.”
Respirația nazală mai mult de 5 zile este motiv de vizită la medicul ORL. Indiferent de vârsta copilului.