Cât de importante sunt pro-bioticele și de ce trebuie luate în orice tratament cu antibiotic. Explicațiile specialiștilor
Pro-bioticele trebuie luate în orice tratament cu antibiotic - recomandat de medic. Cât de importante sunt aflăm la "Doctor de bine". Antibiotic înseamnă anti-viață. Adică împotriva vieții bacteriei.
Antibioticele nu au efect asupra virusurilor pentru că acestea. Nu sunt vii, ci doar particule inerte. Explicația, simplistă, e necesară în lupta împotriva medicației antibiotice iraționale.
Un copil va suferi de infecții ORL frecvent. Dacă va primi antibiotic la orice infecție. Acesta îi omoară bacterile bune protectoare din cavitatea orală și din tot tubul digestiv. Și îl lasă descoperit în fața tuturor microbilor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Angela Crăciunescu, medic primar ORL: ”În primul rând scade imunitatea locală. E prima care îmi lasă loc și alte infecții și de aici se propagă ca un val. Tot timpul copilul acela va avea o problemă la nivelul cavitaţii orale pentru că se distrug microbii buni din organism”.
În cursul unei cure de antibiotic, prescrise de medic, veți primi suplimente alimentare cu probiotice. Repopulează intestinul cu bacterii bune.
Bacterii bune, pentru protecție, există şi în vagin. Le numim lacto-bacili. Sunt… deranjați de antibiotice, de fumat, de igiena intimă incorectă.
Adriana Moțoc, medic primar boli infecţioase: ”Nu ne spălăm în vagin cu apă și săpun deoarece flora bună care ne protejează de alte infecții va fi distrusă de spălarea cu apă şi săpun”.
După orice cură de antibiotic, e necesară și repopularea vaginală cu bacterii bune. Cei mai mulți asociază infecțiile vaginale cu viața sexuală. Dar infecții vaginale pot apărea după orice cură de antibiotice. La orice vârsta, inclusiv în copilărie.
Pe piață, există pro-biotice, care conțin lacto-bacilli, cu administrare orală. Sunt destinate fetelor, care nu și-au început viața sexuală.
Pentru femeile, care și-au început viața sexuală, lactobacilii pot fi aduși din exterior prin suplimente cu administrare vaginală.