Anticorpii numiți „imunoglobuline A” reprezintă prima linie de apărare imunitară. În ce îi găsim
Ne bucurăm de vară şi de varietatea ei excepţională de vegetale. Fructele şi legumele ne fac mai puternici imunitar.
Componente din caise, cireşe ori pepeni determină producţia de factori imunitari. Haideţi să ne facem cea mai diversă salată de fructe. Se bucură de ea chiar celulele imune.
Anticorpii numiți „imunoglobuline A” sunt prima linie de apărare imunitară. Îi găsim în mucoase: mucoasa respiratorie ori mucoasa intestinală. În intestin, vor fi atacați de enzime puternice. Adică vor găsi un mediu extrem de agresiv.
Veronica Lazăr, doctor în biologie Facultatea de Biologie: „Aceste imunoglobuline sunt mai rezistente enzimelor la nivel mucoasei intestinale. Sunt rezitente, pot să recunoască agenții infecțioși, să îi cupleze, să îi recunoască și rezultă complet imune, care vor fi îndepărtate de curentul de mucus și eliminate”.
În intestin, virusurile ori bacteriile, care intră odată cu alimentele, sunt împiedicate astfel să se lipească de celule și să determine o infecție.
Imunoglobulina A secretorie reglează speciile de bacterii bune, prezente în mod normal în intestin.
Veronica Lazăr, doctor în biologie Facultatea de Biologie: „Sinteza de imunoglobuline A secretorii este influențată de dieta bogată în fibre alimentare. Se produc datorită acestora la acest nivel de acizi grași cu lanț scurt. Pot influența activitatea limfoctorelor 5, pot să stimuleze sinteza de imunoclulian a secretorilor, să crească sinteza”.
Fibrele din salată de fructe ori din salată de legume vor crea astfel o apărare locală mai bună la nivelul aparatului respirator, la nivelul aparatului digestiv ori la nivelul aparatului urinar. În același timp, reduc inflamația din organim, fenomen benefic.
Citește și: Trupele Kievului mizează pe „Sfânta Javelin”, arma americană care distruge constant tancurile lui Putin
Sursa: StirilePROTV
Etichete: doctor de bine, andreea groza, emisiune,
Dată publicare:
22-07-2022 07:38