Testul simplu care iti arata daca ai o muscatura corecta sau nu. Sfatul dentistilor pentru a salva dintii

Ultima actualizare: 21-11-2016 07:14

Luati o hartiuta si incercati sa o rupeti cu dintii din fata. Daca experimentul va provoaca dificultati, muscatura nu este corecta.

Creierul stie ca dintii nu sunt aliniati corespunzator, iar noaptea ordona scrasnitul lor. Nimic altceva decat o tentativa de a restabili ordinea, care insa poate distruge maselele. Situatia impune un consult de specialitate.

Ionut Leahu, medic dentist: "Cel mai puternic muschi din corpul uman este muschiul maseter, acest muschi care inchide gura, cand vrem sa muscam ceva devine activ. Sunt niste forte foarte, foarte mari, una e ca acele forte sa se duca pe toata gura, cum e gandit din fabrica, pe 28 de dinti si alta sa se imparta pe 8 dinti si ceilalti 20 de stea degeaba."

Daca muscatura e incorecta, puteti verifica acest lucru prin cel mai simplu test posibil.

Ionut Leahu, medic dentist: "Cel mai simplu test de facut acasa luam o bucatica de hartie si o punem intre dintii din fata si vedem daca trece tinandu-i inchisi. Daca nu rupem hartia cu dintii din fata inseamna ca avem ocluzie deschisa si ca trebuie sa ne ocupam de ea. E un test pe care il poate face parintele copilului - rupe sau nu hartiuta."

Muscatura incorecta determina micro-traume dentare. Nu sunt resimtite drept durere. Si de aceea e usor sa le ignorati. Dar un adult face 2000 de miscari masticatorii zilnic. Si, daca muscatura e incorecta, vorbim despre 2000 de micro-traume zilnic.

Distrug toti dintii. Aparatul dentar corecteaza anomalia. La ora actuala exista si variante transparente.

Marina Necsulescu, medic dentist ortodont: "Pacientul nu mananca cu aparatul, il poarta toata ziua, dar nu mananca si nici nu se igienizeaza cu acest aparat, nu are restrictie la mancare."

La varsta adulta,desi muscatura poate fi corectata, iata ce trebuie sa stiti:

Ionut Leahu, medic dentist: "Corectam muscatura, dar trebuie sa si imbracam toti dintii pentru ca deja am distrus mult din dantura pe care o aveam. Cu cat prindem pacientul e mai tanar cu atat salvam dintii!"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO