"Telemeaua de Sibiu", produsă în sudul ţării sau chiar peste graniţă. Ce punem în realitate pe masă
Din vara acestui an, telemeaua de Sibiu a devenit produs protejat naţional. În decembrie nu avem telemea proaspătă, nu prea avem cum, dar ne bucurăm de cea maturată.
Realitatea este că piața este invadată de mărfuri de proastă calitate. Produse ori în sudul țării, ori chiar peste graniță, la bulgari, dar vândute cu eticheta "de Sibiu".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Laptele se transforma în brânzeturi, în mod tradiţional, prin cheag obţinut de la un miel de lapte care n-a păscut niciodată. Înseamnă, de fapt, o enzimă din stomacul ierbivorelor.
Telemeaua de Sibiu iese cremoasa la temperatură joasă. Gustul îl dă iarba din zona Sibiului.
În laborator, nasul electronic analizeza compuşii volatili dintr-un produs lactat încălzit. Analiza ne spune de unde provine iarba consumată de vaci. Deci de unde provine laptele. Şi aşa descoperim că nu toată telemeau este din Sibiu.
Telemeau de calitate superioară are minimum 50% grăsime. Calitate redusă - 40% grăsime. Mai puţină grăsime înseamnă, pentru producătorii industriali de data asta, aditivi. Acidul citric sau corectorul de aciditate, dar şi clorura de calciu, o substanţă care se pune şi în murăturile din comerţ şi, care, de asemenea, dezgheaţă drumurile iarna.
Brânzeturile maturate - telemeaua veche, spre exemplu - sunt mai bune, culmea, decât cele proaspete. Datorită culturilor lactice pe care le conţin. Şi va ajuta propriul sistem imunitar. Ne mai ajută și un alt mecanism. Brânzeturile minim procesate - cum e telemeaua- conţin proteine perfecte, uşor de recunoscut de organismul uman.
Proteinele mult prea industializate din mâncare devin un balast pentru corpul uman. Îi forţează toate sistemele biologice și în niciun caz nu ajută la reconstrucţia celulară care se petrece în fiecare lună.
Sursa: Pro TV
Etichete: Sibiu, sanatate, lactate, telemea, brânzeturi,
Dată publicare:
09-12-2018 12:01