Studiu: Rata de cancer mamar ar putea fi redusa cu 30% daca iei zilnic multivitamine

Dată publicare: 20-10-2013 14:50
Dată actualizare: 23-10-2013 00:13


Cancer mamar

Oamenii de stiinta sustin ca multivitaminele ar putea ajuta la scaderea riscului aparitiei cancerului mamar, boale ce omoara mii de femei anual, in intreaga lume.

Sylvia Wassertheil-Smoller, coordonatorul studiului, spune ca descoperirea este surprinzatoare, deoarece pana in acest moment nu se cunostea legatura dintre multivitaminele luate zilnic si reducerea cumplitei boli.

Aproximativ 10.000 de femei dezvolta aceasta forma de cancer, anual, in Romania. O explicatie ar fi faptul ca acestea ar actiona la nivel celular, incetinand procesul oxidarii, care contribuie la dezvoltarea cancerului.

O parte dintre persoanele participante la studiu au fost rugate sa ia zilnic mai multe feluri de vitamine. Rezultatele au aratat ca rata mortalitatii in randul acestora a scazut cu 30%.

Studiul a mai aratat ca persoanele care iau multivitamine zilnic, sunt mult mai sanatoase decat cele care nu le introduc in stilul lor de viata. In medie acestia sunt mai subtiri, sunt obisnuiti sa faca sport zilnic si sa fumeze mai putin.

Din pacate, studiul condus de profesoara Wassertheil-Smoller a aratat ca vitaminele nu au aceleasi efecte benefice si asupra pacientilor mai tineri.

CITESTE SI: Zece orase care vor disparea de pe harta lumii pana in 2050

Blestemul bogatiei din adancuri. Cea mai bogata tara din lume, distrusa de strainii care i-au exploatat resursele din pamant

Eleganta, mii de cai putere, peste 400 km/ora si milioane de dolari. Cele mai rapide masini construite vreodata. FOTO

 

Sursa: Daily Mail