STUDIU. "Epidemia de lene" cucereste planeta, si este mortala. Care sunt persoanele cele mai vulnerabile

Ultima actualizare: 03-02-2014 06:57
gadgeturi fitness

Din cauza stilului de viata sedentar, pana in 2030 vom folosi, intr-o zi activa, doar cu 25% mai multa energie decat daca am sta in pat.

In Anglia, "epidemia" de inactivitate din zonele sarace provoaca 17% dintre mortile premature, conform expertilor in sanatate publica.

Un studiu a aratat ca, in anumite zone din Regat, patru din 10 britanici acumuleaza mai putin de 30 de minute de activitate fizica, intr-o luna.

In cele mai inactive zone, sunt, in medie, 342 de morti premature la 100.000 de locuitori, spre deosebire de zonele cu cei mai sportivi britanici, unde se inregistreaza 242 de decese premature.

Chiar si in cele mai active zone ale Angliei, unul din cinci britanici nu acumuleaza 3 de minute de activitate fizica, lunar.

Cercetatorii au calculat ca autoritatile cheltuie anual 18 milioane de lire, pentru fiecare 100.000 de locuitori, din cauza inactivitatii. Pe o perioada de cinci ani, scaderea cu 1% a inactivitatii ar putea economisi 1,2 miliarde de lire.

"Inactivitatea este un risc independent la adresa sanatatii publice", a declarat David Stalker, coordonatorul echipei care a realizat studiul.

"Inactivitatea fizica este provoaca o cincime dintre decesele premature din Marea Britanie. Estimarile arata ca nivelul inactivitatii va creste cu 15% pana in 2030. Nu exista loc de indoiala ca aceasta problema necesita o atentie nationala" a spus Lordul Sebastian Coe, care a sustinut cercetarea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO