STUDIU. Cancerul de prostata ar putea fi o boala cu transmitere sexuala. Concluziile cercetatorilor americani
Cancerul de prostata ar putea fi o boala cu transmitere sexuala, declansata de o banala infectie, contactata in timpul actului sexual, sustin cercetatorii americani de la Universitatea California.
Oamenii de stiinta au testat celulele canceroase in laborator si au descoperit ca o infectie cu transmitere sexuala, numita tricomonaza, incurajeaza dezvoltarea bolii. Tricomonaza este cea mai comuna infectie nevirala cu transmitere sexuala si afecteaza aproximativ 275 de milioane de oameni de pe glob, scrie The Independent.
Anterior, un studiu realizat in 2009 de Scoala de Sanatate Publica de la Harvard a aratat ca un sfert dintre barbatii care sufera de cancer de prostata aveau semne de tricomonaza si aveau tumori mai avansate.
Alegeri 2024
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Țările în care s-au deschis cele mai multe secții de votare la alegerile prezidențiale din 2024
O echipa condusa de prof. Patricia Johnson a descoperit atunci ca parazitul de tricomonaza, Trichomonas vaginalis, produce o proteina care favorizeaza cresterea celulelor canceroase.
Autorii spun ca sunt necesare cercetari mai avansate, deoarece studiul lor nu a descoperit o legatura categorica intre boala cu transmitere sexuala si cancerul de prostata, o boala a carei cauza nu a fost inca descoperita.
Cancerul de prostata este cea mai intalnita forma de cancer la barbatii britanici: 40.000 de noi cazuri sunt diagnosticate anual.