Stomacul, primul organ lovit de toxinele din alimente. Combinatiile de plante care ajuta la protejarea si tratarea acestuia


Ultimul update: Marti 12 Mai 2015 06:55
Data publicarii: Sambata 09 Mai 2015 13:26
Categorie: CSID

Suntem o masinarie performanta, iar tubul digestiv este, prin excelenta, cel care absoarbe materia prima din mediu si o transforma in energie. Stomacul este primul lovit de posibilele toxine din alimente.

Noua metri - atat masoara aparatul gastro-intestinal. Tubul digestiv este locul unde combustibilul din hrana se tranforma in energie.

"Organismul tot e asemanator cu o masina, iar tubul digestiv prin excelenta este cel care absoarbe din mediu materie prima, o transforma, o prelucreaza si reda energie organismului. Daca suntem fericitii posesori ai unui autoturism de marca, ne permitem sa facem rabat de la intretinere, de la calitatea combustibilului?", se intreaba, retoric, conf. dr. Ion Daniel, sef sectie chirurgie.

Digestia carbohidratilor incepe in cavitatea bucala, se continua in stomac. Digestia grasimilor incepe in stomac, unde se transforma in acizi grasi si glicerol. Grasimile netransformate sunt cauza pentru care mancarea este retinuta mai mult in stomac. Digestia proteinelor incepe, de asemenea, in stomac, unde acestea se desfac in peptide.

Pentru ca e primul bombardat de orice factor agresiv din alimente, medicii va recomdanda sa aveti acest organ important in minte atunci cand deschideti un meniu.

Totodata, retineti si ca plantele medicinale reprezinta o alternativa naturala de tratament in afectiunile stomacului, datorita proprietatilor multiple pe care le au.

"Pentru sanatatea stomacului, la Orastie am combinat florile de galbenele, frunzela de patlagina, iarba tilharului, sunatoarea isopul si radacina de lemn dulce. Acestea plante reduc inflamatia stomacului si formeaza un strat protector la nivelul mucoasei gastrice", a spus dr. Carmen Nonn, specializare apifitoterapie.

Iarba talharului este un remediu traditional folosit pentru cicatrizarea ulcerelor si a ranilor. Galbenelele au actiune antispastica si epitelizanta. Patlagina reduce inflamatia si vindeca eroziunile mucoasei gastrice. Iar sunatoarea si isopul imbina efectele calmante asupra sistemului nervos cu cele epitelizante la nivel gastric, sustin digestia si ajuta la functionarea normala a tractului intestinal.

"Aceasta combinatie de plante a benificiat de studiu clinic observational, iar concluziile au evidentiat eficianta sa in cura stomacului si duodenului, fara reactii adverse. Efectul este comparabil cu cel obtinut in cura clasica si a fost demonstrat endoscopic", a spus dr. Carmen Nonn.

Combinatia poate fi administrata inclusiv in sarcina, cu atat mai mult cu cat senzatia de arsura in capul pieptului - hiperaciditate - este resimtita relativ frecvent de gravide.

Tehnologia epilatului cu lumina intens pulsata, disponibila acum si acasa.Ce trebuie sa stie femeile care vor sa o foloseasca
Tehnologia epilatului cu lumina intens pulsata, disponibila acum si acasa.Ce trebuie sa stie femeile care vor sa o foloseasca
Prajitura cu panselute si tortul de ciocolata cu trandafiri. O digestie sanatoasa incepe de la un balcon bine ingrijit
Prajitura cu panselute si tortul de ciocolata cu trandafiri. O digestie sanatoasa incepe de la un balcon bine ingrijit
Toxinele din mucegaiurile ingerate pot provoca boli grave prin acumularea in organism. La ce alimente trebuie sa fim atenti
Toxinele din mucegaiurile ingerate pot provoca boli grave prin acumularea in organism. La ce alimente trebuie sa fim atenti
De ce trebuie protejate nasul și urechile în timpul verii
De ce trebuie protejate nasul și urechile în timpul verii. Avertismentul medicilor
Ce este endometrioza și cum poate fi tratată
Cum putem depista că suntem predispuşi unui accident vascular. Legătura cu problemele gingiilor
Cum tratăm dependențele. Cele 15 minute definitorii în lupta cu tentațiile
De ce ne recomandă medicii să consumăm mai multă sare pe timpul verii
Capitole în educația hidratării celor mici. La ce ar trebui să fie atenți părinții
adolescenti
În ce situaţii crește automat nevoia de dulce, sărat sau grăsimi, în cazul adolescenţilor