Prajitura cu panselute si tortul de ciocolata cu trandafiri. O digestie sanatoasa incepe de la un balcon bine ingrijit

Ultima actualizare: 12-05-2015 06:55

Ce spuneti de cateva vitamine frumos mirositoare? Nu trebuie sa mergeti la farmacie si nici in piata. Vitamina C, spre exemplu, se poate lua printr-o prajitura bogata. Ornata insa cu panselute.

O dupa-amiaza lejera cu prietenii sau cu cei mici impune o prajitura. Anca Alungulesei, raw chef, a pregatit cateva din miere, fructe oleaginoase, cacao si vanilie. Pentru toate aceste dulciuri si-a pus la punct, mai intai, balconul: "Asta e iasomie comestibila sau iasmin, este o planta benefica, care se poate gati, este buna pentru digestie".

Florile de iasomie, panseluta, hibiscusul, lenvantica, trandafirul, dar si lalelele sau bujorul - toate sunt comestibile. Cantitatea de vitamina C este similara cu cea oferita de o portocala. Integrati-le in prajituri sau salate care contin grasimi animale sau vegetale. Gustul usor amarui este mana cereasca si pentru bila.

"Gustul amar stimuelaza secretiile biliare, asta inseamna ca putem sa bem dupa masa o cafea, cum e moda italienesca. Cafeaua fiind amaruie stimuleaza digestia. Sau in timpul mesei putem sa comsumam o salata", a spus dr. Mihaela Bilic, nutritionist.

Doua lucruri sunt importante. Florile comestibile nu se tin in pamantul pe care il furnizeaza florariile. Acesta este contaminat cu pesticide. In al doilea rand, pistilul se elimina. Este toxic. Dupa aceste informatii tehnice, lasati imaginatia sa lucreze.

"Avem aici un tort de ciocolata cu trandafiri pe o baza de seminte si nuci, apoi un strat suav de ciocolata, se imbina bine gustul de ciocolata cu aroma de trandafiri si cu trandafirii uscati", a spus Anca Alungulesei, raw chef.

Toate aceste delicii sunt interzise daca polenul va provoaca orice fel de reactie alergica. Asa cum interzise sunt mierea poliflora ori siropurile de tuse pe baza de plante.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO