Tehnologia epilatului cu lumina intens pulsata, disponibila acum si acasa.Ce trebuie sa stie femeile care vor sa o foloseasca

09-05-2015 13:25


Lumina intens pulsata detecteaza pigmentul din firul de par. Prin aplicarea impulsurilor asupra radacinii putem scapa de parul nedorit de pe corp, fara durere.

Nu demult, tratamentul era accesibil doar in cabinetele dermatologice. Iar costurile, pe masura. In prezent, tehnologia de ultima ora permite utilizarea luminii intens pulsate si acasa.

Cel putin o data pe an este recomandat sa ii aratati specialistului orice fel de pata pigmentara, orice leziune de pe suprafata pielii. Chiar daca nu deranjeaza.

"Pielea este un organ la fel ca celelalte. Nu putem sa traim fara piele, la fel cum nu putem sa traim fara inima. Persoanele care au multe leziuni de acest gen trebuie sa faca un consult cam de doua ori pe an, inainte si dupa expunerea la soare", a spus dr. Ana Maria Faca, medic specialist dermatolog.

Odata ce ati aflat totul despre leziuni - mai precis, ati constatat absenta lor - puteti lua in calcul si solutii de inalta tehnologie pentru a scapa in siguranta de parul nedorit.

Prin utilizarea corecta a tehnologiei IPL - lumina intens pulsata - 80% din firele de par inestetice dispar in timp.

"Lumina intens pulsata detecteaza melanina, pigmentul din interiorul firului de par, si il face pe acesta sa intre intr-o stare de latenta, astfe incat aceste fire vor cadea natural intre sendintele de epilare si ulterior se vor reduce", a spus dr. Ana Maria Faca, medic specialist dermatolog.

Ioana Dumitrache este blogger si scrie despre frumusete. A testat, initial, aparatele cu lumina intens pulsata in cabinetul cosmetic. Mersul la salon era si este inca destul de costisitor. Asa ca in prezent a investit intr-un asemenea aparat... pentru acasa.

"Are cinci trepte de intensitate: am inceput cu prima treapta si acum imi fac cu trepta 5 de intensitate. Poate fi folosit oriunde respectand pasii corecti", a spus Ioana Dumitrache, beauty blogger.

Dispozitivul are acesorii de precizie pentru fata ori pentru zona inghinala, special concepute pentru pielea sensibila.

Inainte cu 24 de ore de utilizare si post tratament, pentru alte 24 de ore, pielea nu se expune la soare. Tehnica este indicata persoanelor majore, care au facut in prealabil un consult dermatologic.