Durerile din prima zi de menstruatie sunt un semn BUN. Ce spun acestea despre sanatatea femeilor

Ultima actualizare: 27-09-2014 07:20

Aveti dureri menstruale? Creaza disconfort, dar pot fi rapid combatute. Sunt insa un semn bun, pentru ca arata ca in ciclul anterior ati secretat hormonul progesteron in cantitate suficienta.

Este o informatie esentiala pentru medic, daca va doriti o sarcina. In acest caz aveti nevoie in prelabil de o consultatie la medicul specialist, ca sa aflati ca sunteti in stare perfecta. Pe langa informarii despre istoricul dumneavoastra medical, ginecologul o sa va intrebe cateva caracteristici ale menstruatiei: "Le intrebam intotdeuna de la ce varsta au menstruatie, ptentru ca arata varsta la care vor intra la menopauza, adica cand nu vom mai avea rezerva ovariana, intrebam volumul menstruatiei, pentru ca daca volumul este foarte mic inseamna ca poate are un endometru mai subtire", a spus dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar ginecolog.

"Endometrul acela nu este functional, nu se poate transforma intr-o placenta mai tarziu si atunci aceste femei trebuie tratate, daca vor mai tarziu sa aiba un copil", a explicat dr. Ioan Stoian Medic, primar ginecolog.

Pentru medic, e relevant si cum sunt zilele care preced sangerarea menstruala, dar si primele zile ale menstruatiei.

"Pot sa apara niste manifestari vegetative, intarirea sanilor, dureri de burtica care arata ca acolo apare o congestie, apropo de pregatirea pentru descoamare a endometrului", a mai spus dr. Ioan Stoian, medic primar ginecolog.

Endometrul este mucoasa uterina, iar durerile menstruale arata asadar ca aceasta se pregateste sa se elimine. Durerea se poate trata rapid cu anti-inflamatoare nesteroidiene, iar disconfortul va disparea. Dar medicii supecializati in infertilitate spun ca durerea menstruala, deranjanta pentru femei, este un semn… bun.

"Explicatia durerii in prima zi este ar fi ca ciclul anterior a fost ovulator, femeia a functionat corect si a secretat progesteron. Daca femeia spune ca are menstruatii pe cer senin, fara dureri, e un semn rau pentru noi, pentru ca inseamna ca nu a ovulat", a dezvaluit dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar ginecolog.

Din aceste motive, durerea menstruala poate indica ca sunteti in stare perfecta sa obtineti, cand va doriti, o sarcina. Dar chiar daca e un indicator bun al fertilitatii, nu o lasati netratata. Anti-inflamatoarele nesteroidiene pot reprezenta un tratament cu efect rapid si de durata

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO