CSID. Ce presupun noile reguli de siguranţă în cabinetete medicale. Cum se folosesc biocidele

Dată publicare: 22-03-2021 09:48
Dată actualizare: 22-03-2021 09:51


Biocide pentru igiena aerului – iată ce presupun regulile noi de siguranţă în cabinetete medicale. Aceste substanţe omoară microorganismele rezistente în aer, înainte de a se depune pe suprafeţe. Explicăm, imediat, la ce se întâmplă, doctore?

Pe suprafeţe, de asemenea igienizează instantaneu. Vorbim imeidat despre măsuri de siguranţă medicală.


Dragoş Popescu medic dentist: ”Când se încheie tratamentul, halatul cu care a venit în clinică pacientul era lăsat în cabinet. Pacientul iese fără halat„.


Mihnea Velisarato medic chirurgie orală: ”Dacă un pacient să presupune a fi purtător de SARS-COV-2, riscul ca umartorul pacient să se infecteze este zero, între sendintele de tratament există pauză şi în aceste pauze se fac nebulizari, sterilizări ale suprafeţelor contaminate”.


Vorbim despre tehnici, care prespupun eliberarea în aer a miliarde de aerosoli. Dar riscul de infectare la stomatologie este sub 1%. De ce?


Înaintea oricărui pacient nou, sterilizarea suprafeţelor se face, manual, cu biocide.


E recomandată, de asemenea, sterilizarea aerului cu lămpi cu ultraviolete. Când în încăpere nu sunt oameni. Se folosesc ultraviolete C, lungimi de undă care distrug informaţia din virusuri şi bacterii. Acestea vor deveni inofensive. Dar şi la sterilizarea cu ultravilolete pot rămâne suprafeţe greu accesibile, care să menţină germeni.


Aşa că, după ultravioletele C, vine nebulizarea. O substanţă biocida, sub formă de praf, este pulverizată în aer.


Mihnea Velisarato, medic chirurgie orală: ”Reuşim să sterilizăm fiecare colţişor, fiecar suprafață a aerului. Presupune împrăştierea acelei substanțe sub forma unei particule fine între 1 şi 10 microni, ceea ce face posibilă plutirea biocidului în aer până să ajungă pe suprafațe”.


În felul acesta, siguranţă este de 100%.


VIDEO PROTVPLUS.RO