Şniţelul, printre cele mai periculoase alimente. Întreţine foamea şi poate duce la cancer

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 18 Februarie 2018 10:42
Categorie: CSID

Şi în restaurante, şi în cantină de la colţ găsim banalele şniţele, caşcavalul pane, peştele pane. Metoda de preperare este una dintre cele mai utilizate în România. Iar pe noi, să recunoaştem, ne încântă încă din copilărie.

Punem alături o porţie de piure ori o mână de cartofi prăjiţi şi o salată de varză sau castraveţi muraţi şi gata, avem un meniu la mare căutare. Ne lipseşte însă şcoală. Trebuia să ştim, până la această vârstă, că nu este tocmai în regulă ceea ce părinţii şi bunicii ne puneau pe farfurie.

Carbohidraţii, proteinele şi grăsimile se numesc macro-nutrienti. Cele trei categorii menţin viaţa umană. Combinarea lor, în acelaşi aliment, poartă numele de pane. Şniţel, caşcaval pane, peste pane şi chiar o gogoaşă înseamnă acelaşi lucru: o proteină lângă un zahăr scunfundate într-o baie de ulei, înseamnă o încărcătură calorică mare într-un aliment mic de dimensiuni. Acesta va ţine într-o stare cvasi-permanta de foame toate ziua.

Nu suntem adaptaţi să luăm atât de multe calorii dintr-un singur aliment! În natură, NU există echivalentul caloric al şniţelului. Care vine la pachet şi cu toxice. Ca să le eliminan, facem eforturi uriaşe.

Dr. Dan Malciolu medic primar igiena: “Nitrozaminele sunt cunoscute înainte de a mă naşte eu, apar încă momentul în care avem proteine, avem carbohidrat adică faina şi avem temepratura. Deci facem gogoşi? Avem proteina din grâu, avem faină, avem ulei. Nitrozaminele înseamnă nişte compuşi chimici care ajung în intestin, în intestnul gros stagnează ceva mai mult şi încep să determina modificiari în mucoasa intestinului şi de acolo până la dezvoltarea unui cancer de colon este un pas foarte mic.”

Dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog: “Apare acea carbonizare, sau în fine rumenire, spre exemplu amidonul din cartoful prăjit sau paneul, pesmetul prăjit duce la aclilamida, e o substanţă cancerigenă, mâncăm repetat, ne creşte riscul de cancer de colon, de sân, de stomac, de prostate.”

Acrilamida a fost descoperită abia în 2002. De atunci, datele care releva nocivitatea sa, potenţialul cancerigen, au tot fost evidenţiate. În plus, grăsimile din carne se carbonizează, în timpul prăjirii, şi descarca hidrocarburi policiclice aromate. Alte substanţe cu potenţial cancerigen. Iar dacă folosiţi acelaşi ulei, de mai multe ori, luaţi în calcul şi oxidarea acestuia. Râncezirea, în limbaj popular.

Rezultă peroxizi care sunt extrem de toxici, cu risc cancerigen şi risc toxic pe sistemul nervos central şi pe vase.

Într-un pane se găsesc peste 200 de substanţe înalt cancerigene. Ori substanţe care cauzează ateroscleroza - implicit cresc riscul de accident vascular - mai mult decât în orice alt produs.

Chimicale periculoase în alimentele pe care le considerăm sănătoase. Cei mai expuși, adolescenții
Chimicale periculoase în alimentele pe care le considerăm sănătoase. Cei mai expuși, adolescenții
Medic
Infecţii ale prostatei, printre cauzele problemelor de fertilitate. Cum le tratăm
Ce este glaucomul și cum poate fi ținut sub control
Dentiştii care folosesc laserul. Care e riscul pentru pacienţi
Alergiile sunt mai agresive în orașe decât în câmp deschis. Cum ne protejăm
Cum a fost experiența nașterii pentru Andreea Ibacka. "Sunt atentă când o ridic"
Ce riscă cei care stau cu laptopul sau tableta pe genunchi
Sera spanac, CSID
De ce e periculos să mâncăm prea sănătos primăvara. Copii riscă boli grave