Simptomele care pot fi confundate cu o apendicită. Ce trebuie să facă părinții
Infecţie respiratorie, în cazul celor mici, urmată de simptome digestive. Deseori avem de-a face cu această situaţie, iar părinţii sunt alarmaţi: dacă e vorba de o apendicită?
De obicei, vorbim doar de acelaşi microb din nas care a migrat în burtică.
Haideţi să vedem de ce se întâmplă ca o infecţie în gât să provoace durere în burtică și cum se face diferenţa între afecţiuni, astfel încât situaţia să fie abordată cu calm, nu cu panică!
În interiorul nasului găsim 6 amigdale. Fac parte din sistemul imunitar așa-numitele vegetaţii adenoide sau polipi. De asemenea, fac parte din sistemul imunitar. Reacţionează imediat ce intră un microb prin nas.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Dr. Elena Latcan, medic primar ORL: „În lupta dintre organism şi microbi apare puroiul, secreţiile. Copiii de până la 9 ani nu expectorează, dacă stă copilul în picioare puroiul din polipi coboară şi inflamarea faringele, apoi amigdalele palatine şi cele din jurul limbii.”
Pentru că îşi înghit secreţiile şi nu le expectorează, aceasta pot migra spre căile respiratorii inferioare. Şi aşa apar bronşitele, dar şi pneumonia sau secreţiile din nas ajung, prin înghiţire, în tractul digestiv. Şi aşa poate apărea enterocolita.
Dr. Elena Latcan, medic primar ORL: „Sub intestine, în abdomen, cel puţin la copil, sunt nişte ganglioni care şi ei se inflamează în contactul cu aceşti microbi.”
Burtica devine dureroasă din cauza unei banale infecţii în gât. Şi, cei mai mulţi părinţi, alarmaţi, ajung la spital convinşi că cel mic are apendicită. De fapt, vorbim despre o inflamare a ganglionilor din abdomen.
În aceşti gangioni, limfocitele B şi T, celule competente ale sistemului imunitar, încep să se înmulţească ca să facă față microbilor. În acest moment, ganglionii se măresc și, uneori, devin dureroşi.
Prof. univ. dr. Veronica Lazăr, Facultatea de Biologie: „Dacă nu-l întâlnesc, recirculă şi patrulează în organism până în momentul în care are loc această întâlnire şi, dacă s-a produs întâlnirea, şi se produce în interiorul acestor organe pentru că circulaţia e lentă şi permite contactul.”
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!