Romanii mananca prea multa sare si beau prea putin apa. Cele patru elemente de care depinde imbatranirea lenta sau rapida

Ultimul update: Miercuri 09 Martie 2016 07:06
Data publicarii: Vineri 26 Februarie 2016 16:08
Categorie: CSID

Pentru sanatatea dumneavoastra, evitati excesul de sare, zahar si grasimi. Si consumati zilnic doi litri de lichide ! Recomandarile sunt pe toate posturile de televiziune. Le intelegem insa corespunzator?

Am apelat la un specialist - chiar vicepresedintele Academiei Romane - pentru a deslusi cele mai la indemana explicatii ale acestor indemnuri. Cele patru cuvinte - sare, zahar, grasimi si lichide - construiesc, de fapt, formula imbatrinirii. Depinde numai de noi daca aceasta va fi lenta sau accelerata.

Cred ca e foarte important sa nu ne interzicem nimic e interzis a intezice. Pentru ca in momentul ce intezic reactia e inversa, ca la copilasi. Dar moderatia e singurul lucru important din dieta noastra.

Stim ca tigarile sunt agresori pentru organismul uman. Dar in aceeasi tabara intra zaharul in exces, sarea in exces, grasimile din exces. Toate combinate cu prea putina apa. Explicam recomandarile CNA cu vice-presedintele Academiei Romane, Maya Simionescu, expert in biologia fiecarei celule.

Lipidele pe care le luam in cantitati prea mari nu mai apuca sa fie curatate din organism si atunci ce fac ele? Se invart asa in sange si ajung in anumite zone din circularie, din artere si se depun un pic si inca un pic si pe acolo nu mai trec asa de bine celulele rosii. Nu nu numai ca se ingusteza, poate sa se inchida si atunci ai infarct, accident vascular. Cantitatea crescuta de glucoza, de zahar in singe afecteaza carausii de colesterol, produc placa atesclerotica mai repede. E ca o masa de biliard, dai intr-una si se intimpla altceva, este un accelerator clar al procesului de ateroscleroza."

Lista oficiala a apelor minerale naturale. Ce ni se poate intampla daca bem "apa de masa" sau "apa de izvor"

In Romania toate mincarea e foarte sarata, mincam cam 12-13 game de sare pe zi. Asta intra in toate cel mai rau: ateroscleroza, boli de rinichi si clar hipertensiune”.

Toti acesti agresori sunt potentati de prea putina apa ingerata. “Daca vrei sa calatoresti intr-o celula trebuie sa iti pui echipament subacvatic, trebuie sa te imbraci ca si cum ai intra in apa. 90% din noi e apa si majoritatea acestei ape e in celule, deci trebuie in continuu sa aiba o cantitate suficienta”.

Reactionam diferit la agresori. Si nimeni nu poate sa dea doze sigure, zilnice, de zahar, grasimi, sare sau apa. Cum reactionati insa se vede in analizele uzuale de singe, care se fac din 6 in 6 luni.

Analizele de sange sunt oglinda organismului nostru, biomarkerii astia sunt prevestitoti de boala. Citeodata te simti bine si totusi organismul trimite molecule in sange si iti spune fii atent!
 

Generatia cu dintii stricati. Dulciurile, produsele fast-food si lipsa igienei au dus la o situatie ingrijoratoare in Romania

Generatia cu dintii stricati. Dulciurile, produsele fast-food si lipsa igienei au dus la o situatie ingrijoratoare in Romania

test glicemie

Riscurile la care se expun cei care nu-şi verifică glicemia

Cum să recunoaștem semnele de pericol într-un salon de manichiură sau la stomatolog

De ce este bine să mâncăm afine în fiecare zi. Care sunt beneficiile

Metodele prin care cartofii și crenvurștii, două alimente nocive, pot fi integrate sănătos

Psihologii le recomandă adolescenților care nu se înțeleg cu părinții să se pună în pielea lor

Prima oră a dimineţii, momentul în care aveţi nevoie de energie care să fie eliberată lent

tanar care mananca o capsula cu detergent

Cât de periculoase sunt capsulele cu detergent. Medicii spun că trebuie ţinute "sub cheie"