Remedii naturale pe care trebuie sa le aveti in trusa medicala atunci cand plecati in concediu impreuna cu copiii

Ultima actualizare: 13-08-2015 07:05

A venit vara, e timpul planurilor de concediu! Daca aveti copii mici, asigurati-va ca trusa medicala pentru o vacanta reusita este completa.

Sa aveti la indemana un remediu impotriva febrei, unul pentru probleme digestive si unul pentru infectii respiratorii.

Un copil mic si o vacanta reusita! Cum faceti ca aceasta ecuatie sa aiba o rezolvare fericita? Raul de miscare, atat in cazul celui mic, cat si al adultului, dar si starile de greata ori varsaturile - inclusiv cele din sarcina - se pot combate printr-o combinatie reconfortanta de plante. Aceasta contine fructe de chimion, roinita, ulei esential de lamaie, tinctura de propolis si rizomi de ghimbir.

Dr. Elena Scurtu, medic generalist, specializare apifitoterapie: "Pentru bebelusii cu starea generala influentata si de temperatura crescuta, la Orastie, am combinat plante medicinale alese cu grija, dedicate normalizarii temperaturii corpului. Trifoistea de balta, impreuna cu gentiana, tintaura, frunzele de coacaz, maslinul si fructele de noni reprezinta un remediu natural, usor de administrat sugarilor si copiilor mici de la varsta de 3 ani"

Cand febra este cauzata de o viroza, pentru sugari si copii mici alternativa naturala recomandata este bazata pe combinatia de lichen de piatra, frunze de maslin, turmeric si trifoiste de balta, cu efect antibacterian, antiviral, antifebril si antiinflamator.

In cazul viitoarelor sau proaspetelor mamici, orice viroza respiratorie este insotita de simptome destul de neplacute. Durerea de cap, de gat, nasul infundat si tusea pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii naturale simple, combinand lichenul de piatra, frunzele de maslin, turmericul, echinacea si ghimbirul.

Acestea au proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice asupra unui spectru larg de germeni patogeni. Sunt eficiente in viroze, faringo- amigdalita, bronsita, enterocolita si cistita

Dr. Elena Scurtu: "Aceste combinatii naturale pentru Mami si Bebe contin plante care au o actiune blanda, cercetarile efectuate emonstrand proprietatile acestora, iar eficienta lor terapeutica fiind confirmata clinic"

Pe langa trusa de vacanta completa, pediatrii mai vin cu o recomandare. Luati cu dumneavoastra obiecte colorate. Pot distrage atentia bebelusilor, cand plang, si copiilor mai mari de 1 an, cand il iau pe "NU" in brate, expresie ce traduce negativismul fiziologic care apare incepind cu primul an de viata.

Dr. Cristina Ivascu, medic primar medicina de familie: "Sa-i oferi o alta varianta - o jucarie, o carte, imediat sa-l defixezi de la lucrul pe care a inceput sa-l faca si pe care vrei sa nu-l faca pentru ca e periculos pentru el."

Strategia este eficienta, spre deosebire de un NU hotarit spus de parinte, care rar are importanta.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO