Regulile care trebuie respectate la masa de Craciun. Cat colesterol are de fapt slaninuta

Ultimul update: Vineri 16 Decembrie 2016 07:09
Data publicarii: Vineri 09 Decembrie 2016 11:22
Categorie: CSID

De Craciun, nu putem sa va aducem cadouri, dar punem in cutiute frumos ambalate informatii pe care e greu sa le gasiti in alta parte. Cum se face cozonacul dupa toate regulile chimiei alimentare, cea care respecta organismul uman? Cum se bea vinul?

Din colestesterol se naste viata, in toata lumea vie! De aceea, cea mai mare cantitate de colesterol dintr-un produs alimetar o gasim in galbenusul de ou. Mai mare decit cea din slaninuta. Vine insa deja preparat, deci sintetizat, si nu supune ficatul uman la munca in exces.

Sincron dr. ing. Nicoleta Chira, Facultatea de Chimie, Universitatea Politehnica Bucuresti: “Sunculitele aduc un aport mediu de colesterol insa ele stimuleaza secretia de colesterol in propriul ficat”. De aceea, se maninca in siguranta doar o cantitate echivalentul a doua degete. Odata ce stimulati productia proprie de colesterol din ficat, e usor sa ii depasiti capacitatile. Iar grasimea ingerata se va duce direct in singe. Unde e periculoasa.

Ati mincat, totusi, sunculita? Completati...cu un pahar de vin rosu. Exista o serie de compusi in vin car au rol de protector cardiovascular. Deschideti sticla de vin si puneti-o la decantat, la 18 grade Celsius. Timp de o ora. In felul acesta, dispar consevantii numiti sulfiti. Pentru ca se combina cu oxigenul. Simultan, aerul descarca aromele din vin.

Aromele in friptura se descarca prin plante condimentare. Dar nu in timp ce gatiti: aromele trebuie adaugate la final. Fiindca daca sunt fierte,, riscam sa avem transformari chimice care sa diminueze forta de aromatizare.

Colesterolul marit a devenit un pericol pentru copiii din Romania. Greselile pe care le fac parintii

Si am ajuns, iata, si la cozonac. Devine nutritiv...doar cu maia preparata in casa. Cu lapte proaspat, oua proaspete si nuci proaspat pisate. Tot ce gasiti in comert rezulta dintr-un premix cu oua praf si cu lapte praf. Iata cateva reguli de chimie alimentara care pot face Craciunul mai savuros si mult mai sanatos!

Relatia dintre colesterolul bun, cel rau, trigliceride si alcool. Dereglarile valorilor pot ascunde o afectiune a tiroidei

Relatia dintre colesterolul bun, cel rau, trigliceride si alcool. Dereglarile valorilor pot ascunde o afectiune a tiroidei

Oftalmolog

Mulţi pacienţi se prezintă la medic cu glaucom în stadiu avansat. Cum ţinem boala la distanţă

Un sfert din alergiile din Europa de Vest au la bază ambrozia. Amenda primită de cei care nu o distrug

Copiii ţin minte durerea şi ajung să se teamă de medici. Metodele moderne de anestezie

De ce nutriţioniştii ne recomandă să mâncăm pufuleţi. Cum ajută creierul

Cum ne-au furat francezii şi bulgarii roşia "inimă de bou", creaţie românescă

Atacurile de panică se pot trata. Care sunt simptomele

csid relatie copii parinte

Cum trebuie să gestionați relația părinte-copil. Cuvintele de care au nevoie