Prima oră a dimineţii, momentul în care aveţi nevoie de energie care să fie eliberată lent

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Puteţi apela la carbohidraţii lenţi. Care e diferenţa între aceştia şi cei rapizi?

Dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog: "Se referă la rapiditatea cu care insulina se descarcă din pancreas şi ingeram această substanţă când mâncăm zahăr alb".

Rapid egal zahar. Lent: cereale integrale, fructe proaspete sau uscate. Legume. Iata de ce aceste alimente ar trebui consumate inca de dimineata.

Furnizorii de energie care se descarca lent pot fi insotiti si de un probiotic. Iaurtul. Explicatiile sunt, de asemenea, de natura medicala. Probiotic nu inseamna altceva decat bacterii vii, prietenoase, care colonizeaza tubul intestinal si ii pun in valoare functiile.

Probioticele din hrana determina productia mare de citochine, elemente specifice sistemului imunitar uman. Acestea pun stegulete pe bacteriile periculoase. Le marcheaza. Devin astfel usor de depistat de catre alte celule imunitare, care le omoara. Macrofage se numesc.

Probioticele din hrana, adica bacteriile vii, intalnesc in interiorul organismului uman tot probiotice. Fara ele nu exista viata!

 

Iaurtul natural poate fi integrat lejer in sosuri. Reprezinta si o alternativa pentru cei care vor sa evite smantana, un produs cu multa grasime. In general, este un aliment esential pentru persoanele active.

Dr. inginer Adrian Siceanu, specialist apicultura: "Introducem polenul intr-un vas cu iaurt pentru ca fermentii din iaurt vor porni o reactie de fermentatie. Lasam asa de seara pana a doua zi dimineata in iaurt, iar a doua zi putem sa-i adaugam si o lingurita de miere".

Proteina vegetala din polen plus iaurt se transforma in cel mai mare ajutor pe care il dati sistemului imunitar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO