Orice rontaiala intre mese ingrasa si provoaca oboseala. Sfaturile medicilor pentru o alimentatie benefica
Orice dumicat de mancare luat fara senzatie de foame ingrasa. Orice rontaiala intre mese ingrasa. Mai rele decat kilogramele sunt insa cantitatile uriase de enzime pe care le secretati inutil.
Nu reprezinta altceva decat un mod sigur de a obosi si mai mult in timpul unei zile istovitoare. Iata explicatiile.
Nu am timp sa mananc, dar lesin de foame. O rontaiala mica rezolva problema. Covrigei, pufuleti, seminte, floricele, chipsuri. O rontaiaia cere insa alta. Va veti trezi ca ingerati cantitati mici, dar constante. Toata ziua. Un obicei tare gaunos.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cristina Balanescu, nutritionist: "Pai daca ii dam se de lucru stomacului tot sangele se va duce spre stomac, iar deficitul va aparea in periferie si mai ales va apare la nivel cerebral, apare senzatia de oboseala."
Dupa stomac, enzimele biliare si cele pancreatice invadeaza bolul alimentar. Toata forfota se duce ulterior in intestin, unde nutrientii din alimente sunt luati de sange.
Cristina Balanescu, nutritionist: "Ceea ce am mancat acum se elimina peste 24 de ore, pai daca eu toat ziua i-am dat de lucru stomacului, toate ziua ii voi da de lucru intestinului. Inclusiv pe perioada de noapte refacerea se face mult mai dificil."
Putin si des toata ziua, chiar daca mancati morcovi cruzi inseamna ca sistemul gastro-intestinal e tinut in priza. Vorbim despre tubul care consuma zilnic 70% din energia fiecaruia. Chiar daca lucreaza dupa trei mese. La foc continuu inseamna ca va absorbi tot.
Vorbim un pic despre o categorie aparte de gustari. Chipsurile.
Gabriel Mitulesc, medic primar chirurg: "Chipsurile fura apa din intestine, corpul daca nu are apa si apare acest sindrom de deshidratare, nu mai produce fermenti digestivi, deci digestia nu e buna, deci energia pe care ar trebui sa o luam din alimente e deficitara. Intregul sistem metabolic al organismului sufera."
Iar suferinta amplifica oboseala. Per total, la sfartul zilei, putin cate putin va insemna mult. Inclusiv din punct de vedere al caloriilor. Intr-o punga de chipsuri se gasesc mai bine o suta de grame de produs. Vreo 500 de kilocalorii, echivalentul unui pranz format din 2 feluri de mancare si economicos, din punct de vedere al energiei consumate de organism.
Sursa: Pro TV
Etichete: mancare, nutritionist, calorii, ingrasare, enzime,
Dată publicare:
04-12-2015 08:06