O dantura noua in cateva ore. Ultima descoperire a stomatologilor asigura ca nu veti mai avea niciodata probleme cu cariile
O singura zi si dintii sunt ca noi! O promisiune pe care o fac tot mai multi stomatologi. Se bazeaza pe tehnologii recente, care le usureaza munca. Pe...roboti.
Cariile se trateaza prin obturatii, popularele plombe. Se fac dintr-un material asa-numit compozit, care intra in relatie directa cu timpul.
Olgun Chemal, specialist implantolog: "In timp, sufera mici modificari volumetrice, se contracta, lasand loc cariei sa reapara, vorbim de caria secundara."
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Este principalul motiv pentru care, peste ocean, echipe intregi de cercetatori au dezvolat un material aproape indentic cu smaltul. Aspect important nu doar din punct de vedere estetic.
Olgun Chemal, specialist implantolog: "Acest portelan de care vorbim are duritate similara cu a smaltului dentar si atunci nu toceste dintii antagonisti si nu e tocit, la randul sau, de dintii antagonisti."
Dintii sunt cel mai puternice oase din organism. O obturatie trebuie sa respecte principiile de rezistenta, asadar.
Inovatia americanilor a scurtat timpul necesar unei lucrari complete. Intr-o singura zi, se poate plomba intreaga cavitate orala. Pe fir intra...robotii.
Varol Curt-Nazar, medic specialist estetica dentara: "Rezistenta dintelui e afectata de o leziune carioasa, iar medicul dentist prepara o cavitate si cu o camera speciala scaneaza acel dinte si dintii din jur si un soft va genera bucata lipsa din dinte."
Ulterior, robotul prepara, cu precizie micronica, materialul lipsa din dinte. Medicul il lipeste. Pentru ca dimensiunea a fost executata la precizie maxima, e imposibil sa ramana spatii intre dinte si plomba. In cazul interventiilor clasice, in astfel de gauri apar bacterii, care duc la carii secundare.
Sursa: Pro TV
Etichete: dinti, sanatate, stomatologie, csid, oana cuzino, dantura, ce se intampla doctore,
Dată publicare:
24-10-2015 12:20