Nu totul este pierdut pentru cine nu poate renunta la vicii. Ce trebuie sa faca cei care fumeaza si au o dieta nesanatoasa


Ultimul update: Marti 05 August 2014 07:17
Data publicarii: Miercuri 02 Iulie 2014 21:05
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?
fumat

Cercetatorii din Chicago spun ca efectele obiceiurilor negative, obiceiuri care apar, de obicei, la inceputul vietii de adult, pot fi controlate si chiar inversate, daca se iau masuri pana cand implinim 50 de ani.

Adultii pot inversa efectele negative, precum bolile de inima, daca renunta la obiceiurile nesanatoase pe cand au doar 30 sau 40 de ani. Aceasta este concluzia unui studiu recent, care demonstreaza ca o dieta corecta, inceputa din timp, ar putea salva situatia.

"Nu esti condamnat daca la inceputul vietii de adult ai capatat cateva obiceiuri nesanatoase. Inca poti face o schimbare, si inca una care va aduce beneficii asupra inimii tale", spune Bonnie Spring, conducatorul studiului de la Facultatea de Medicina a Universitatii Northwestern, din Chicago.

Potrivit cercetatorului, citat de Daily Mail, efectele unei reveniri timpurii asupra stilului de viata sunt direct legate de starea arterelor. Studiul a fost efectuat pe 5.000 de subiecti, sanatatea acestora fiind analizata pe cand aveau intre 18 si 30 de ani, precum si 20 de ani mai tarziu.

Factorii considerati critici pentru un stil de viata sanatos: persoana in cauza nu trebuia sa fie obeza sau supraponderala, sa nu fumeze, sa aiba o dieta echilibrata si sa faca sport. La inceputul studiului, subiectii nu bifau niciunul dintre aceste criterii, dar au inceput sa adauge cate unul, pe rand, pe parcursul vietii. 20 de ani mai tarziu, acestia prezentau un risc mai scazut de a dezvolta o boala cardiaca.

"Etapa maturitatii nu este una prea tarzie pentru a face schimbari in stilul de viata care sa fie benefice pentru inima", concluzioneaza profesorul Spring, citat de Daily Mail.
 

Sursa: Daily Mail

Studiu: Persoanele care arata bine se imbolnavesc mai greu. Ce boli tine la distanta frumusetea
Studiu: Cei care poarta ochelari sunt mai bine educati decat ceilalti
Studiu: Cei care poarta ochelari sunt mai bine educati decat ceilalti