"Nu mai mananc grasimi, renunt la dulciuri". De ce este foarte gresit sa renuntati complet la carbohidrati

28-02-2015 11:47


Nu mai mananc grasimi. Renunt la dulcuri. Trec la o alimentatie hiperproteica si sigur o sa slabesc.

Numiti orice astfel de impuls legat de curele de slabire auzit pe la altii si...va vom arata ca nu deciziile radicale aduc rezultate.

Lipsa de informare si greselile de pe parcursul dietelor duc la un singur deznodamant: obezitatea.

S-o cunoastem pe Ramona. Cand vrea sa scape de surplus, uita de paste, paine sau orez. Si exclude din alimentatie legumele dulci, care aduc carbohidrati organismului. Pasii sunt eronati. Carbohidratii construiesc organismul zilnic si dau energie. Orice medic va indica sa reduceti global cantitatea de mancare si nu o grupa vitala de nutrientii. In dieta, aveti nevoie de cereale, legume dulci si fructe in proportie de 60%, cel mai mare aport. Eliminarea lor duce rapid la efectul yo-yo. Slabiti, dar in timp record puneti dublu la loc.

Doar proteine toata ziua si nimic altceva este urmatoarea gaselnita derivata din credinta "fara dulciuri!". "Slabesc, astfel, si fac muschi", asa suna crezul multor tineri care merg la sala. Din pacate, aceste regimuri conduc la acelasi nedorit efect yo-yo. Si fac ravagii in corpul uman. Acidoza metabolica este o intoxicatie grava, care poate duce la colaps.

A treia greseala? Fara nici o grasime, in conditiile in care normal ar fi sa aveti zilnic in alimentatie...30% grasimi. Le luati din ulei de calitate, seminte sau fructe oleaginoase. Prin grasimea din alimentatie se fac schimburile nutritive in fiecare celula din organism.

Eliminarea acesteia duce la prabusirea sistemului imunitar.

Ce va spune mai exact propriul organism? In fiecare zi, este nevoie de putina mancare, impartita in 3 portii principale. Si construita 60% din carbohidrati, 15% din proteine, 30% din grasimi. Atentie cum jonglati cu notiunea "putin"!

Daca nu va incanta ce arata cantarul, luati-o si dumneavoastra de la inceput. Dar nu cu fantezii gasite pe Internet, ci cu un regim bine construit. Complex si complet.

Tags: csid, dieta, regim, slabire,