Motivul pentru care trebuie sa eviti combinatia de friptura si bere. Riscul major la care te expui
Evitati grasimile de origine animala, spun in unanimitate specialistii. Un motiv serios? Sarurile biliare care se produc in exces, odata cu ingerarea acestora, cresc riscul de cancer de colon.
Pe de alta alta parte, daca asociati mesele copioase cu un consum regulat de bere, creste riscul de a acumula, in colon, substante toxice.
Bila este lichidul secretat in mod continuu de catre ficat. Este eliberata din vezicula, atunci cand consumati grasimi. Altfel, se pastreaza sub forma de depozit. Existenta acestui organ presupune o compatibilitate de consum cu respectiva categorie de alimente, zice logica. O confirma si medicii, dar insista pe alegerea unor cantitati mici.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dr. Mihaela Bilic, nutritionist: “Grasimea din carne e mai greu de digerat la persoanele care au probleme digestive, care au tinut post, care au o bila mai lenesa.”
O felie de carne la fiecare masa, spre exemplu, supune acest organ la o munca... pentru care nu a a fost proiectat. Descarca in intestine cantitati mari de acizi si saruri biliare.
Dr Gabriel Mitulescu, medic primar chirurgie oncologica: “Bila contina acizi biliari care au poterntia cancerigen, daca mancam multa grasime induc modificari la nivel genetic care conduc la aparitia celulelor anormale.”
Sa vorbim si despre o combinatie preferata de romani. Friptura grasa si bere dupa masa. Obiceiul agreseaza colonul pe doua planuri. Berea produce aciditate marcata in sange. Organismul incearca s-o elimine prin urina. Ca sa va aparati de deshidratare, veti reduce din cantitatea de transpiratie. In colon apa se resoarbe. Iar pe mucoasa raman substante nocive in concentratie mare.
Asadar, dupa o friptura gustoasa, beti un pahar de apa ori de vin - desi prima varianta e de preferat. Lasati berea deoparte.
Dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurgie oncologica: “De exemplu, noi nu avem cai metabolice de prelucrare a alcoolului si imprumutam alte cai metabolice. Daca noi folosim in exces caile metabolice destinate altor substante, organismal sufera.”
Daca va incadrati in categoria amatoare de bere si friptura, recomandarea este sa faceti o colonoscopie de control.