Motivul pentru care părinții ar trebui să-și ajute copiii la teme

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 09 Octombrie 2018 10:40
Categorie: CSID

Şase ore de cursuri într-o zi are orice elev român de la clasa a cincea în sus. Profesorii de la Universitatea Harvard susţin că temele nu ar trebui să ocupe mai mult de două ore într-o zi.

Fiecare materie, cu temele aferente. Din păcate, nimeni nu calculează cât ore presupune rezolvarea tuturor exerciţiilor suplimentare, de la toate materiile.

Profesorii de la Universitatea Harvard susţin că temele nu ar trebui să ocupe mai mult de două ore într-o zi. Să le aflăm argumentele.

Interiorul creierului, zona hipo-campică este cea în care se nasc deciziile, talentul - indiferent de domeniu - și emoţiile.

Dr. Cornel Toader, medic primar neurochirurg:Există chiar o altă reţea de distrubuție neuronatală, care ne defineşte.”

Zona pre-frontală din creier. Ceea ce nu folosiţi se duce, rămân doar neuronii funcţionali şi între ei se fac mai multe legături. Acestea se mielinizează, adică se învelesc într-un strat de protecţie, care face că informaţia să circule extrem de rapid. Astfel, gândesc mai repede! Dar, ca ramurile acestea din creier să nu se usuce, au nevoie de studiu - și din ştiinţele exacte. şi din cele umane.

Ce facem cu temele?

Să spunem 6 ore de cursuri într-o zi. Fiecare oră cu temele aferente. Profesorii nu vorbesc între ei să calculeze cât timp ar face temele însumate dintr-o zi. Universitatea Harvard ne spune să nu depăşească 2 ore însumate.

Conf.dr. Gerogeta Panisoara, Facultatea de Psihologie: „Dacă o să copiez, ce fac în clasă? Cercetările legate de memorie  arătă cu 80% din informaţiile pe care le lua aşa le uităm până a doua zi.”

Copiază ce a făcut în clasă și nu reţine nimic. Aşa că orice cerinţă dintr-o temă trebuie legată de o informaţie ştiută. Învăţaţi-l să facă legături! Şi încă o ecuaţie, alături de părinţi. Ajutaţi-I să-şi imagineze pe lângă lecţii. Orice fel de imaginaţie contează și face temele suportabile.

Conf. dr. Gerogeta Panisoara, Facultatea de Psihologie: „Să-ţi imaginezi, să faci compunere. Da, dar pe o temă de folos. E necesar să vorbim de „toamnă”, dar pote vorbim despre cum să-ţi faci propria afacere.”

Profesorul de psihologie spune că temele vor să obţină de la elev performanţă. Când, de fapt, ar trebuie să obţină abilitate de a lucra în echipă. Pentru că la un vitor job e vital să lucrezi cu alţii. Aşa că faceţi echipă cu proprii copii, fără să le faceţi dumneavoastră temele.

Şi încă un lucru pentru părinţi: cu orice riscuri, nu mai mut de 3 ore pe zi. Peste cele 5-6 ore de la şcoală e prea mult, pentru că starea de rău generate de epuizarea înseamnă automat anxietate şi depresie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Școala, locul în care se clădește încrederea de sine a copiilor. Sfatul psihologilor
Școala, locul în care se clădește încrederea de sine a copiilor. Sfatul psihologilor
paine
Ce se întâmplă dacă mestecăm mult timp o bucată de pâine. Efectul este uluitor
Zahărul din dulciuri şi alte produse superprocesate aduce doar calorii în exces pentru un copil
Cât de periculos poate fi dacă nu ne facem analizele uzuale anual
Ce înseamnă comportamentul sexual la risc și la ce boli ne expunem
Cum ne afecteaza tutunul vederea. Fumatul reduce semnificativ oxigenarea celulară
"Plângi cât vrei, cât simți nevoia! Stau cu tine!" Recomandările medicilor pentru trăirile emoţionale
popcorn
Popcornul pregătit acasă, o sursă excelentă de proteine şi vitamine. Când devine periculos