Mancarurile pe care nu trebuie sa le reincalzim niciodata. 8 preparate care ar trebui consumate reci pentru a nu ne imbolnavi
Bucataria moderna implica deseori cuptorul cu microunde, folosit deseori pentru a gati semipreparatele, dar si pentru a incalzi resturile. Specialistii insa au un cuvant de spus in ceea ce priveste reincalzirea mancarii, care poate deveni astfel toxica.
Potrivit Agentiei pentru Standardele in Mancare, trebuie sa evitam sa incalzim unele preparate pentru a nu ne afecta bunul mers al corpului si pentru a nu petrece restul zilei la toaleta, arata The Mirror.
Opt mancaruri care nu se reincalzesc:
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
1. Telina - este buna in supa, insa atunci cand o reincalziti, scoateti telina din ea. Nitratii din leguma pot fi o problema, intrucat caldura ii poate transforma in substante toxice.
2. Ouale - preparatele care contin ou pot fi reincalzite in siguranta, insa feriti-va de ouale fierte sau amestecate; reincalzirea lor va pot imbolnavi.
3. Spanacul - asemenea telinei, nitratilor din el "nu le place" sa fie reincalziti si pot deveni cancerigeni.
4. Ciupercile - trebuie mancate la scurt timp de la gatire, o regula simpla pentru a nu cauza stomacului cu proteinele deteriorate din ele.
5. Cartofii - daca sunt lasati sa se raceasca la temperatura camerei si apoi sunt bagati la frigider, pot fi mediul ideal pentru aparitia botulismului, iar la reincalzire riscul creste.
6. Puiul - Reincalzirea carnii de pui, dupa ce a fost tinuta in frigider, poate cauza probleme digestive.
7. Sfecla - bogata in nitrati, aceasta leguma poate cauza dureri de burta, asa ca este mai bine sa fie consumata rece, dupa ce a fost gatita.
8. Orezul - Este una dintre cele mai reincalzite mancaruri, insa poate deveni toxic dupa reincalzire. Potrivit specialistilor, cu cat lasati orezul sa stea mai mult la camera temperaturilor, cu atac se multiplica bacteriile care va pot pune in pericol sanatatea.