Invenţia românească care elimină chimicalele din fructe şi legume

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Vineri 15 Septembrie 2017 11:49
Categorie: CSID

"Ia fructul din pom şi mănâncă-l!" - aşa sună sfatul bunicii. Perfect justificabil, astăzi, din punct de vedere ştiinţific. Dar dacă fructul respectiv este bombardat cu peste 40 de substanţe chimice?

Un fruct din producţia ecologică. Specialiştii va recomandă să-l consumaţi fără o spălare prealabilă, pentru că pe suprafaţă lui lui există cantităţi mari de bacteriii nepericuloase care vor intră, în mod corect, în tubul digestiv.

Bacteriile din aer şi sol sunt informaţii chimice văzute imediat de sistemul imunitar. Prin contact, ne colonizează şi formează aşa numită micro-biota. Adică o comunitate care nu ne aparţine, dar fără de care nu putem să trăim. Bacteriile rămân masiv, în intestinul gros. Şi ne feresc ulterior de micro-organismele periculoase, care determina boli. De asemenea, un fruct nespălat reface flora după administrarea antibioticelor.

De anul acesta, o invenţie românească permite agriculturii ecologice să producă la cel puţin acelaşi nivel că cea convenţională.

Inginer Petru Şevciuc: “Aceste bacterii noi nu le-am inventat, ele se găsesc în mod obişnuit în sol. Noi nu facem decît să îmbogăţim solul, ele există dar sunt în canatitati mici reduse. Orice producător care vrea să obţină culturi bio nu poat să le obţină decît cu aceşti biofertilizatori”.

Cele 3 specii de bacterii nepericuloase, existente im mod normal în sol, metabolizează resturile plantelor. Extrag azotul din aer şi îl fac asimilabil de către plante. În plus, procesează resturile de îngrăşăminte chimice administrate anterior în agricultură.

Pe lîngă fructele din pom nespălate şi joacă cu animale de casă, educaţia imunitară corectă o face colectivitatea. Altfel, organismul lor poate devia şi apar alergii şi boli autoimune. La grădiniţă şi la şcoală, virozele şi eventualii paraziţi intestinali nu sunt evenimente biologice de speriat. Priviţi-le că parte din tabloul imunologic complet.

Agricultura viitorului: pepeni cu gust de vanilie și roșia cu țepi
Agricultura viitorului: pepeni cu gust de vanilie și roșia cu țepi
obez - Shutterstock
"Fă ceva, că mai ai 6 luni de viaţă!" Riscurile la care se expun cei care nu mai au control asupra greutăţii
Cum apare boala parodontală sau caria dentară. Medicii vorbesc despre tratamentele potrivite
Eşecul nu este o catastrofă, ci... normalitate. Cum ne ajutăm copilul să aibă încredere în el
Busu, mărturii sincere: "Încă mă dor coastele şi nu pot să respir tocmai bine"
"De mâine nu mai mănânc pâine!". Specialiştii demontează mitul conform căruia pâinea îngraşă
Cum ne ajutăm copilul să îşi trăiască emoţiile? Recomandările psihologului
Rinichi
Cele două boli extrem de frecvente în rândul românilor. Sunt cauzate de poluare