Interventia cu laser va poate ajuta sa scapati de ochelari. Perioadele ideale pentru operatie
Aveti diferente mari de dioptrii intre ochi? Atunci interventia laser va poate ajuta sa scapati de ochelari. In plus, poate influenta semnificativ calitatea vederii. Insa nu poate fi facuta la orice varsta.
Vreti sa renuntati la ochelari? Atunci interventiile laser din chirurgia refractiva pot fi solutia. Si nu doar din considerente estetice. Dupa operatie, calitatea vederii are numai de castigat.
Diferentele mari de dioptrii nu pot fi corectate perfect de ochelari. Tot timpul unul dintre ochi va avea vederea mai slaba. Interventia cu laser rezolva problema.
Dr. Mihaela Simion, medic primar oftalmolog: "In momentul in care pacientul se opereaza prin chirurgie refractiva, deci prin chirurgia laser, pacientul poate sa vada concomitent cu amandoi ochii. Atunci cand vede concomitent cu amandoi ochii, pacientul vede in spatiu, in rest orice imagine a pacientului perceputa prin ochelari este o imagine in plan, adica in 2D".
Laserul care se aplica pe cornee face ca imaginile pe care le percepeti ulterior sa fie tridimensionale. Acest tip de interventie e posibila doar dupa 18 ani. Pana atunci, ochiul creste si, simultan, se modifica si viciile de refractie.
Dr. Diana Stanescu, medic primar oftalmolog: "Cel mai frecvent ne confruntam cu miopia scolara, este o afectiune evolutiva care se stabilizeaain jurul varstei de18-20 de ani. Nu se opereaza persoane mai tinere".
Sarcina si perioada de alaptare sunt alte contraindicatii ale interventiei.
Dr. Mihaela Simion, medic primar oftalmolog: "Modificarile hormonale din sarcina produc moficari la nivelul grosimii corneii si modificarea grosimii acesteia inseamna ca tu operezi alte dioptrii fata de dioptriile reale ale pacientului respectiv".
Odata operati, pacientii cu varsta sub 50 de ani vor scapa de viciul de refractie pentru toata viata. Dupa 50 de ani, performantele cristalinului de a se acomoda scad. Laserul elimina ochelarii pentru distanta, dar nu si pe cei pentru pentru citit. Inainte de orice interventie laser, se impune o investigare complexa a corneei. Aceasta este denumita topografie corneana.
Dr. Diana Stanescu, medic primar oftalmolog: "Fiecare cornee este unica. Ochii sunt ca si amprentele digitale - unice la fiecare pacient - si trebuie facuta o analiza a corneei in ceea ce priveste asperitatile, neregularitatile de la suprafata corneana".
Interventia va va permite sa va reluati activitatea chiar a doua zi.