Cum trebuie sa procedati cu o eruptie herpetica. Virusul ramane in corp toata viata

Ultima actualizare: 25-08-2013 07:04

Herpesul genital nu se transmite doar prin contact sexual, ne avertizeaza specialistii. Infectia poate sa apara si in cazul in care o persoana atinge o vezicula herpetica.

Riscul de contaminare este mai mai mare la femei. Aceasta pentru ca modificarile hormonale lunare pot slabi sistemul imunitar.

Exista 8 tipuri de virusuri herpetice cunoscute. Iar acestea se raspandesc prin atingerea leziunii herpetice. Uneori insa virusul poate fi transmis pe piele chiar daca leziunile nu sunt vizibile.

Se stie ca, la o treime dintre pacienti, razele ultraviolete reactiveaza virusul.

Virusului poate fi reactivat de stres, o dieta incorecta, menstruatie sau de boli care scad imunitatea. Pe de alta parte, aparitia veziculelor creste nivelul anticorpilor. Astfel, in timp, organismul va controla mai bine virusul. Iar eruptiile vor aparea tot mai rar. Cat despre herpesul cu localizare genitala, prezervativul reduce riscul infectarii, dar nu complet.

Daca va doriti un bebelus, faceti analizele care detemina prezenta herpesului in sange. Virusul nu reduce sansa de a da nastere unui copil sanatos.

In perioadele latente, virusul herpetic se fixeaza in sistemul nervos.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO