Integrati in dieta zilnica seminte neprajite si nesarate daca vreti sa slabiti
Vreti sa slabiti sau sa va mentineti greutatea? Integrati in dieta zilnica seminte de orice tip, neprajite, nesarate si cumparate in coaja. In felul acesta va furnizati uleiuri nesaturate, esentiale.
Consumati frecvent seminte si nu doar in salate. Pot imbogati gustul preparatelor din legume, ciuperci si a celor care contin proteine animale.
Acestea trebuie sa fie crude si nesarate. Si cumparati-le in coaja, deoarece miezul se oxideaza extrem de repede.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Vreti sa ajungeti la greutatea ideala si astfel sa va cresteti speranta de viata? Atunci tineti cont de o recomandare care respecta regulile metabolismului.
Prof. dr. Dan Olteanu, medic primar gastroenterologie: "Greutatea trebuie sa fie scazuta lent si nu mult. Omul trebuie sa scada peste 7% si sub 10% din greutatea lui".
Si aceasta in 6 luni. De exemplu, se recomanda ca o persoana de 100 de kilograme sa slabeasca doar 10 in jumatate de an.
Prof. dr. Dan Olteanu, medic primar gastroenterologie: "Cine vrea mai repede si perde 1 kilogram pe saptamana... Nu e bine prea repede, acest lucru poate avea consecinte neplacute. Cine are steatoza hepatica, acesta se poate agrava, ba chiar omul poate sa intre in insuficineta hepatica daca scade prea repede".
In al doilea rand, dieta trebuie sa fie extrem de diversa cu peste, carne, oua, branzeturi, legume, fructe si cereale. Si semintele trebuie incluse in orice regim. Este vorba de o lingura de seminte fara coaja pe zi.
Dr. Cristina Balanescu, nutritionsit: "Semintele cu cat sunt mai proaspete, cu atat isi mentin din proprietatile cele mai importante".
Vorbim despre vitaminele A, E, si D, adica despre antioxidanti extrem de puternici. De asemenea, semintele contin uleiuri nesaturate, cu rol de protectie cardiovasculara. Insa nu va ganditi ca puteti manca in exces aceste mici minuni ale naturii.
Dr. Cristina Balanescu, nutritionsit: "Consumul de seminte nu trebuie sa fie excesiv, trebuie sa ne limitam la o anumita cantate, pentru ca atunci ca am crea surplus de uleiuri. La un moment dat incep sa se acumuleze si sa creeze depozite".
In plus, trebuie consumate cu masura semintele care au fost deja sarate.
Dr. Cristina Balanescu, nutritionsit: "Combinatia dintre ulei si sodium poate fi daunatoare pentru organim pentru ca sodiul face sa se absoarba cantitati sau sa ramana in organism catitati mult mai mari de uleiuri decat cea necesara orgsnimului".
Asadar, semintele trebuie sa fie nesarate, neprajite, in coaja si nu mai vechi de 1 an, ca sa va ofere nutrienti valorosi.