Midiile contin cea mai mare cantitate de fier necesar organismului. Recomandarile specialistilor
Vreti sa reduceti consumul de carne rosie, dar sa aveti in dieta cantitati optime de fier usor de absorbit? Medicii va recomanda un produs autohton, care satura rapid si nu e scump.
Daca renuntati la carne rosie o perioada, atunci tineti cont de un lucru. Practic, nu mai aveti in dieta principalul furnizor de fier usor de absorbit.
Insa exista o solutie: midiile. Contin cea mai mare cantitate de fier necesar organismului, fara sa aduca in corp compusii nocivi din carne.
In fiecare zi aveti nevoie de 1 mg de fier. Acesta intra in compozitia sangelui. In alimente exista fier hemic, care se absoarbe usor. Insa este prezent doar in produsele animale. Si plantele contin fier, denumit nonhemic. Acesta are eficienta limitata si doar in prezenta vitaminei C.
Simultan, din carne luati proteine de calitate inalta. Toate enzimele organismului sunt structuri proteice care au nevoie pentru refacere de proteine in hrana.
Dar aportul de carne rosie trebuie limitat la o portie pe saptamana. Aceasta deoarece excesul poate contribui la aparitia cancerului de colon. Pe de alta parte insa, specialistii nu va recomanda hrana strict vegetariana.
Veti avea nevoie in continuare de o sursa de proteine de calitate inalta, dar si de fier usor de absorbit. Exista o solutie: midiile.
Midiile pot fi consumate in ciorbe, preparate la cuptor sau sub forma de sarmale. Oferiti-le inclusiv celor mici.
Mai mult, zincul si seleniul pe care il contin participa la sustinerea unui sistem imunitar performant.