Inspirati-va din hrana bebelusilor pentru a tine o dieta sanatoasa. Ce ne recomanda specialistii
Fructele si legumele sub forma de piure pot constitui o masa satioasa. In plus, sunt extrem de usor de digerat.
2 portii de fructe proaspete pe zi, iata ce recomanda in unanimitate medicii pentru a va creste speranta de viata. Ideal ar fi sa le consumati intregi, cu o ora inainte de o masa sau la 3 ore dupa ce ati mancat. Si optati pentru multe fructe tari, pe care sa le mestecati indelung.
Masticatia alimentelor tari stimuleaza dezvoltarea corecta a maxilarelor la copii. Astfel se elimina riscul inghesuirilor dentare. Daca totusi nu va place un fruct, strecurati-l intr-un piure vegetal, alaturi de sortimentele preferate.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Spuma de fructe cu scortisoara, menta uscata si putina miere reprezinta o gustare perfecta. Insa nu consumati o data mai mult de 250 de grame de fructe diferite. Au un continut mare de fructoza care va poate ingrasa. Si piureurile de legume pot face parte din meniurile sanatoase. Nu va limitati insa doar la cele din cartofi.
Asadar, din orice leguma puteti face un piure. Se combina cu o lingurita de ulei presat la rece. Acesta favorizeaza absorbtia vitaminelor prezente in vegetale. Nu uitati nici de plantele aromatice proaspete si uscate.
Cu ajutorul lor dati gust legumelor fade, precum dovlecelul. Fiert, alaturi de busuioc, cimbru, ulei si otet, aceasta poate constitui o masa gustoasa.
In orice supa sau piure de legume, adaugati salvie, coriandru, turmeric, boia dulce, busuioc, cimbru, marar, patrunjel, leustean, anason.
Nu uitati nici de fulgii de ovaz sau de cateva lingurite de iaurt.
Respectarea diversitatii este primul principiu al alimentatiei sanatoase. Astfel, ar trebui sa consumati saptamanal cel putin 25 de alimente diferite. Doar in felul acesta organismul beneficiaza de nutrientii esentiali.