Beneficiile fructelor uscate natural. Cum le puteti consuma pentru a le pastra proprietatile
Folositi piure de fructe uscate in produsele de patiserie. Acesta poate inlocui atat zaharul, cat si uleiul din aluaturi. Iar fructele uscate natural reprezinta gustarea ideala atat pentru copii, cat si pentru adulti.
Pana apar fructele proaspete de sezon, nu ezitati sa consumati fructe uscate natural. Este vorba de procedeele care nu implica sulfiti.
Folositi-le si in retete de patiserie. Spre exemplu, in locul uleiurilor, se recomanda piureul de smochine. Este o alternative sanatoasa la grasimile care se degradeaza la temperaturi crescute.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Va plac fructele proaspete, gustoase, produse in Romania? Mai dureaza putin pana vom avea multe sortimente la piata. Pana atunci, orientati-va spre fructele uscate natural. Reprezinta gustarea ideala, atat pentru adulti, cat si pentru copii.
Daca le cumparati, verificati eticheta. Ideal ar fi sa nu contina conservanti. Aceste substante pot fi toxice pentru ficat, daca sunt consumate in exces.
Daca uscati fructele acasa, in sezon, nu trebuie decat sa le taiati felii si sa le lasati la aer, pe o hartie absorbanta.
Prin deshidratare, pot fi usor de pastrat. In acelasi timp concentreaza vitamine si minerale, deci e vorba despre super-fructe. Gustul dulce intens provine de la fructoza in cantitate mare. Daca aveti restrictii la dulciuri, puteti totusi sa le folositi.
Mixati fructe uscate si pentru a obtine baza pentru prajituri fara foc. Se combina cu nuci sau caju pisat si rezulta deserturi extrem de gustoase.
Piureul de smochine, curmale sau stafide poate fi folosit si in produsele traditionale de patiseri. Acesta da aluatului consistenta dorita.
Este o metoda optima de a evita atat zaharul, dar si uleiul vegetal din compozitia clasica.