Infecțiile urinare repetate pot avea drept cauză bacteria E-coli

Ultimul update: Miercuri 16 Mai 2018 09:34
Data publicarii: Miercuri 16 Mai 2018 08:42
Categorie: CSID

Infecțiile urinare repetate sunt deseori cauza infectării cu bacteria E-coli, care locuieşte în tubul digestiv. Rinichii produc însă o proteină protectoare. Nu scăpăm însă de infecţii.

Iar aici apare o altă problemă. Există zeci de anti-inflamatoare, în orice farmacie, pentru astfel de episoade. Ce şi cum alegem?

E-coli este o bacterie pe care o găsim în mod normal în intestinul gros. De-a lungul timpului, oamenii au găsit însă o modalitate de convieţuire şi, în intestinul gros, elimină recepetori solubili. Se lipesc de bacterii.

În felul acesta ea e pacalită, celulele de E-coli sunt păcălite, în felul acesta se menţine echilibrul microbiotei intestinale, pentru că are şi acest potenţial patogen”, explică Veronica Lazăr, Facultatea de biologie.

Mai mult, pentru speciile de E-coli care pot produce infecţii la nivelul aparatului urinar, rinichii au găsit o modalitate de luptă.

Colonoscopia de control, recomandată persoanelor care trec de 50 de ani

La un individ sănătos chiar rinichiul produce o proteină, care se cuplează cu structurile de suprafață celulei de E-coli astfel încât chiar dacă ajunge în tractul urinar nu poate adera la receptorii gazdei”, explică Veronica Lazăr.

Şi, totuşi, aceste bacterii provoacă cel mai multe infecţii urinare.

Jena la urinat, poate prezența sângelui în urină, urinat frecvent – sunt simptome care pot sugera o infecţie urinară. În acest caz, mergeţi cât mai repede să vă faceţi sumarul de urină şi urocultură. Apoi ajungeţi la medic, înainte de a lua orice fel de medicament.

În condiţiile în care infecţiile urinare sunt tratate empiric de către pacienţi, aceste infecţii pot ascensiona foarte uşor şi se ajunge la pielo-nefrite, care lasă cicatrici urâte la nivelul rinichilor”, a subliniat Valentin Ambert, medic primar urolog.

Cicatricile iau locul celulelor normale. Distrug astfel o parte din capacitatea funcţională a două organe vitale. Şi aceasta după o banală infecţie.

Dacă el are o infecţie urinară, atâta timp cât nu îşi ia un antibiotic care să distrugă germenul, un tratament naturist poate să ajute doar prin faptul că are un efect anti-inflamator”, explică Valentin Amber.

Dar nu tratează boala. Pe de altă parte, tratamentul antibiotic se ia doar la recomandarea medicului, după ce aţi făcut, din nou, un sumar de urină şi o urocultură.

Aşa că, în cazul unei infecţii, mergeţi la medic şi nu în prima farmacie pentru anti-inflamatoare.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ce se întâmplă în gura unui fumător dacă renunță 4 zile la țigări

Ce se întâmplă în gura unui fumător dacă renunță 4 zile la țigări

CSID

Părinții, sfătuiți să înceapă educația sexuală a copiilor de la vârste fragede

Îşi schimbă pielea odată la 2 săptămâni. Ce riscă dacă stau la soare

Adolescenții care provin din familii de fumători riscă să dezvolte aceeași dependență

Sfaturi pentru un ten fără cusur din partea celei mai cunoscute experte în frumusețe

Cât de periculoase sunt sucurile carbogazoase pentru sănătatea noastră

Boala pe care o dobândesc 90% din femeile care nasc. Sfatul medicilor

acid hialuronic

Cantitățile mari de acid hialuronic în ten sau buze provoacă micro-cicatrici care pot fi periculoase