Infecțiile urinare repetate pot avea drept cauză bacteria E-coli
Infecțiile urinare repetate sunt deseori cauza infectării cu bacteria E-coli, care locuieşte în tubul digestiv. Rinichii produc însă o proteină protectoare. Nu scăpăm însă de infecţii.
Iar aici apare o altă problemă. Există zeci de anti-inflamatoare, în orice farmacie, pentru astfel de episoade. Ce şi cum alegem?
E-coli este o bacterie pe care o găsim în mod normal în intestinul gros. De-a lungul timpului, oamenii au găsit însă o modalitate de convieţuire şi, în intestinul gros, elimină recepetori solubili. Se lipesc de bacterii.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
”În felul acesta ea e pacalită, celulele de E-coli sunt păcălite, în felul acesta se menţine echilibrul microbiotei intestinale, pentru că are şi acest potenţial patogen”, explică Veronica Lazăr, Facultatea de biologie.
Mai mult, pentru speciile de E-coli care pot produce infecţii la nivelul aparatului urinar, rinichii au găsit o modalitate de luptă.
”La un individ sănătos chiar rinichiul produce o proteină, care se cuplează cu structurile de suprafață celulei de E-coli astfel încât chiar dacă ajunge în tractul urinar nu poate adera la receptorii gazdei”, explică Veronica Lazăr.
Şi, totuşi, aceste bacterii provoacă cel mai multe infecţii urinare.
Jena la urinat, poate prezența sângelui în urină, urinat frecvent – sunt simptome care pot sugera o infecţie urinară. În acest caz, mergeţi cât mai repede să vă faceţi sumarul de urină şi urocultură. Apoi ajungeţi la medic, înainte de a lua orice fel de medicament.
”În condiţiile în care infecţiile urinare sunt tratate empiric de către pacienţi, aceste infecţii pot ascensiona foarte uşor şi se ajunge la pielo-nefrite, care lasă cicatrici urâte la nivelul rinichilor”, a subliniat Valentin Ambert, medic primar urolog.
Cicatricile iau locul celulelor normale. Distrug astfel o parte din capacitatea funcţională a două organe vitale. Şi aceasta după o banală infecţie.
”Dacă el are o infecţie urinară, atâta timp cât nu îşi ia un antibiotic care să distrugă germenul, un tratament naturist poate să ajute doar prin faptul că are un efect anti-inflamator”, explică Valentin Amber.
Dar nu tratează boala. Pe de altă parte, tratamentul antibiotic se ia doar la recomandarea medicului, după ce aţi făcut, din nou, un sumar de urină şi o urocultură.
Aşa că, în cazul unei infecţii, mergeţi la medic şi nu în prima farmacie pentru anti-inflamatoare.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!