"Imi fuge genunchiul". Senzatia care ar trebui sa va trimita la medic
“Imi fuge genunchiul” sau “ imi fuge umarul”. Daca va regasiti in aceste situatii mergeti la medic. Aceasta deoarece laxitatea ligamentara produce uzura exagerata a articulatiilor.
Suferiti din cauza durerilor cronice? De vina ar putea fi si laxitatea ligamentelor. Este un fenomen care se poate intalni atat la copii, cat si la adulti
In cazul copiilor se poate observa afectarea capacitatii de a scrie. La adulti, durerea de spate este unul dintre semne.
Laxitatea ligamentara apare, in unele cazuri, de la nastere. Este mult timp tolerata, fara dureri. Copilul observa ca isi poate da degetul mare peste cap sau ca isi poate misca bratul anormal de mult. In cazul acestor micuti, medicii recomanda kinetoterapie.
Laxitatea ligamentara poate fi dobandita si dupa traumatisme.
Si la nivelul genunchiului exista acelasi risc dupa traumatisme.
Este o situatie care trebuie sa va determine sa mergeti la medic. Kinetotarapia intareste muschii si astfel articulariile de stabilizeaza. De asemenea, pot ajuta ortezele. Insa tineti cont de o realitate. Deterioararea aceasta prin metode conservatoare e mai rapida decat printr-o interventie clasica de inlocuire a ligmentelor.
In felul acesta, miscarile nu vor mai fi insotite de dureri si de senzatia de instabilitate.