Greseala pe care o fac cei care mananca imediat dupa sport. "Se depune imediat"
Mergem acum la o ora de sport, combinata cu electricitate, alaturi de cantareata Lariss. Care tine foarte la silueta si petrece mult timp in salile de antrenament.
Persoana publica sau nu, dupa orice efort epuizant trebuie sa faci fata unei alte provocari: foamea. Cum abordam problema dupa sport este o intrebare la care incearca sa raspunda mai multi medici. De succesul caii alese depinde masa corporala la care visati.
Miniona, greutate idela, fac mult sport si, mai ales, stiu ce fac si dupa, pentru a ma mentine in forma. Asa pare sa scrie pe cartea de vizita a cantaretei Lariss. In timp ce Lariss face sport, muschii ii sunt stimulati cu ajutorul curentului electric. Antrenamentul ii promite sa arda calorii pe banda rulanta. Procesul are insa legatura cu glucoza, zaharul din singe. Povestea efortului incepe la acest nivel. Iar raspunsul la intrebarea cand si ce sa maninc dupa trebuie cautat tot aici.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Efortul care conteaza pentru starea generala de sanatate inseamna trei doze pe saptamina, cate cel putin 30 de minute fiecare. In care sa ardeti cel putin 500 de kilocalorii. Arderea e greu de calculat de catre orice dispozitiv electric, dar corpul uman depaseste masinariile. Daca transpirati abundent, considerati ca ati reusit.
Dr. Antonela Burlacu: “In timpul efortului, glucoza intra in celule indiferent de insulina, e un mod foarte bun de reglare a glicemiei si ca atare apare senzatia de foame acuta.”
Efortul intens face orice celula din corpul uman permeabila. Zaharul din singe intra lejer in interiorul lor, fara transportorul obisnuit, adica hormonul insulina. Fenomenul este benefic pentru sanatatea generala. Odata ce glucoza intra in celule inseamna ca, in sange, nivelul ei scade. Asadar, glicemia se duce in jos si apare foamea.
Dr. Antonela Burlacu: “Persoanele mai dolofane care nu sunt obisnuite sa faca sport, care au rezistenta la insulina mai mare, le scade glicemia si mai mult. Senzatia de foame se simte si mai acut la o persona dolofana si tot ce mananci imediat se depune”.
Asta in conditiile in care efortul este urmat de o masa la intimplare. Pe de alta parte, daca senzatia de foame persista, rational este sa consumati o banana sau cereale integrale. Si sa beti multa apa. Abia la doua ore dupa ce ati terminat antrenamentul, puteti lua o masa formata din proteine - carne, oua, peste, brinzeturi - insotite de legume crude. Sau o supa de legume cu bucati de carne, fara cartof. In felul acesta, veti remarca si in propriul aspect efectele benefice ale sportului intens. Calculele sunt facute respectand principiile care zic ca sportul se practica pana in ora sase seara.
Sursa: Pro TV
Etichete: sport, zahăr, slabire, insulina, glucide, efort,
Dată publicare:
25-03-2016 17:17