Greseala comuna la folosirea antiperspirantelor. Cand este recomandat sa le aplicam pe piele
Specialistii americani atrag atentia ca 90% dintre oameni folosesc gresit antiperspirantele, relateaza Huffington Post.
Spre deosebire de deodorante, antiperspirantele au rolul de a reducere sau opri productia de transpiratie la nivelul glandelor sudoripare. Odata ce antiperspirantul este aplicat, acesta formeaza un dop temporar la iesirea glandelor sudoripare, astfel incat opreste transpiratia sa mai fie eliberata.
Medicul Anna Glaser, de la International Hyperhidrosis Society, sustine ca oamenii gresesc atunci cand folosesc antiperspirantele dimineata. Ele trebuie folosite seara pentru a avea timp sa actioneze. "Chiar daca a doua zi dimineata faci dus, efectul lor nu este neutralizat" sustine specialistul american.
Alegeri 2024
20:47
PSD a solicitat BEC renumărarea voturilor în prezența jurnaliștilor și observatorilor: „Este nevoie de transparenţă totală”
20:45
Decizia BEC după ce USR a cerut să se renunțe la renumărarea voturilor din primul tur al prezidențialelor
20:34
FRF, mesaj pentru români înainte de alegerile parlamentare: "Avem șansa să inspirăm din nou Europa!" | VIDEO
20:12
PSD ar putea să nu aibă candidat în turul 2 dacă Ciolacu o va depăși pe Lasconi la renumărare. Negrescu: „A spus foarte clar”
Totodata aceasta atrage atentia la diferenta dintre deodorante si antiperspirant. Deodorantele nu opresc transpiratia. In schimb, ele sunt concepute pentru a neutraliza temporar mirosul bacteriilor care traiesc pe piele. Multe deodorante contin parfumuri pentru a masca mirosul neplacut. Este recomandata folosirea lor dimineata, dar si pe parcursul zilei.