Tratamentele indicate in cazul transpiratiei excesive. Deodorantele naturale sunt mai bune
Transpirati excesiv? Atunci optati pe cat posibil pentru deodorante cat mai naturale.
Daca aplicarile succesive la cateva ore nu va ajuta, exista tratamente care se pot face la dermatolog.
Iar daca va transpira abundent miinile, tehnicile moderne pot rezolva aceasta problema.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In axila se gasesc intre 22 si 26 de ganglioni. Este o zona reactiva, care trebuie protejata de contactul cu substante chimice.
Deodorantele naturale contin in general piatra de alaun, dar si extracte de plante odorizante intr-un extract hidro-alcoolic.
"Ar trebui citita cu atentie eticheta deodorantelor si trebuie evitate cele ce contin saruri de aluminiu intr-o concentratie mare, pentru ca in ultmii ani a fost dovedit a avea effect cancerigen", spune medicul dermatolog Amalia Elena Anghel.
"Deodorant foloseste toata lumea, acum din acestia unii o sa fac cancer de san, altii o sa fac alte forme de cancer. Ca poti spune ca aceasta substanta era incriminata ar trebui si un lot martor, sa vezi daca frecventa la cei care se dadeau cu deodorantul x e mai mare decit la cei care nu dadeau cu niciun deodorant, un studiu din asta e greu de facut", explica medicul dermatolog Catalin Popescu.
Exista si persoane care se confrunta cu fenomene de transpiratie excesiva la nivelul palmelor, talpilor, in axila sau in zona genitala. Cauza neplacerilor trebuie identificata de medic.
"E adevarat ca, intr-o minoritate din cazuri, acesta poate fi semnul unor afectiuni de exemplu tiroidiene, dar in 95% e o cauza locala", spune Catalin Popescu.
"Toxina botulinica injectata inhiba eliberarea unei substante, unui mediator al terminatiilor nevoase ce deservesc glandele sudoripare", precizeaza Amalia Elena Anghel.
Efectul se vede intr-o saptamana de la injectare. Acest tratament trebuie reluat anual.