Fumatul poate duce la distrugerea lucrarilor dentare. Recomandarile stomatologilor

08-05-2014 08:57


Renuntati la fumat mai ales daca aveti lucrari dentare. Aceasta pentru a evita distrugerea lor. Mai exista un comportament care duce la esecul interventiilor stomatologice.

Mergeti la dentist pentru lucrari dentare? Specialistii va recomanda ca inaintea unei interventii sa nu mai fumati cu cel putin cu o luna inainte. Tutunul poate duce la esecul lucrarilor dentare, alaturi de alti factori de risc. Ii aflam impreuna.

Nu fumati - este recomandarea oricarui medic, indiferent de specialitate. Daca aveti nevoie de lucrari dentare, renuntati la tigari cu o luna inainte de inceperea acestora. Sau macar incercati sa le reduceti la 5-6 pe zi.

Dr. Taner Chemal, medic implantolog: "Fumatul scade foarte mult capacitatea de vindecare a organismului, imunitatea organismului. Fumatul produce vasoconstrictie - strangerea vaselor de sange".

Iar aceste trei conditii cumulate conduc la scaderea termenului de valabilitate a oricarei lucrari dentare. In momentul in care va faceti o lucrare dentara, medicul isi asuma realizarea acesteia in conditii perfecte. Pacientul trebuie sa isi asume o igiena orala perfecta. Aceasta trebuie invata corect.

Dr. Taner Chemal, medic implantolog: "O igiena orala corecta poate fi realizata in conditiile unui instructaj facut de catre specialist".

Si nu e de ajuns. Dr. Taner Chemal, medic implantolog: "Sunt foarte importante controalele periodice, controalele periodice inseamna un control la 6 luni".

Aceasta deoarece placa bacteriana nu e mereu observata de catre pacient. De asemenea, medicul trebuie sa monitorizeze regulat cum actioneaza fortele masticatiei asupra lucrarilor dentare. In privinta implanturilor dentare, puteti beneficia de dinti perfecti imediat dupa interventia chirurgicala. Aceasta doar intr-o situatie.

Dr. Razvan Circo, medic dentist: "Implantul poate primi aceasta coroana dentara imediat dupa inserarea lui, daca starea de sanatate este una perfecta".

Implantul e garantat mai mult de 30 de ani daca nu fumati si daca igiena orala e corecta. Organismul nu il respinge.

Dr. Taner Chemal, medic implantolog: "Implantul este un dispozitiv medical din titan, inert din punct de vedere biologic, nu contine antigene care pot fi detectate de organimul uman, nu este ca in transplantul de organe".

Inaintea oricarei lucrari dentare, e recomandat sa va evaluati starea generala de sanatate.