Franta are 18 vaccinuri obligatorii, Romania doar 12. De unde a pornit curentul anti vaccinare

Ultimul update: Luni 21 Decembrie 2015 07:16
Data publicarii: Marti 17 Noiembrie 2015 09:30
Categorie: CSID

18 vaccinuri obligatorii are pe lista Franta. 12 exista in Romania. In Vest, parintii primesc amenzi daca nu isi duc copiii la medic pentru efectuarea lor.

In Romania, in schimb, nu exista nicio astfel de masura. Curentul impotriva vaccinarii e in usoara crestere. Provine din Statele Unite ale Americii si a fost declansat de o firma de avocati.

In Statele Unite a aparut pentru prima oara informatia ca vaccinul anti-rujeolic ar putea provoca ADHD. Isteria generata de aceasta informatie NU a fost dublata de studii care sa demonstreze legatura.

Prof dr. Coriolan Ulmeanu: “Lucrurile practic nu au fost demonstrate in niciun fel. S-a dovedit ca informatia a fost lansata de o firma de avocati care a vrut sa obtina de la firma de vaccinuri variante de recompense."

O alta problema a parintilor legata de vaccinurile celor mici a fost declansata de prezenta mercurului in aditivii folositi pentru anumitie preparate. Iata ce ne spune chimia: "Vaccinurile pentru copii nu mai au mercur sau daca contin contin in cantitate infima si este un etil-mercur. Un alcool care se degradeaza repede", a explicat Monica Luminos, medic primar boli infectioase
 

Vaccinarile asa numite obligatorii fac parte dintr-o schema sigura de preventie a unor boli amenintatoare de viata. Luam un exemplu de boala pentru care exista vaccin in schema obligatorie.

Prof dr. Coriolan Ulmeanu: “Difteria este o boala grava, copilul moare printr-o afectiune cardiaca importanta. In momentul in care are 3 cazuri de difterie intr-o tara, Organizatia Mondiala a Santatii iti inchide granitele"

Bacteriile care produc difteria se transmit atunci cand o persoana infectata tuseste sau stranuta, prin intermediul picaturilor respiratorii. Mai exact se ia ca o simpla raceala, doar ca are potential fatal in cele mai multe dintre cazuri. De aceeasi gravitate sunt si bolile care ar putea fi facute in lipsa celor 12 vaccinuri obligatorii.

In afara de schema de rapeluri recomandata de medicul de familie in copilarie, vaccinul anti-tetanos trebuie repetat din 5 in 5 ani, toata viata. Anticorpii pe care ii devolta imunizarea anti-tetanos dispar in cel mult 10 ani, iar “microbii de difterie, de tetanus, de poliomielita nu au disparut din natura.”

 

LISTA completa a tarilor pentru care MAE a anuntat ca este obligatoriu vaccinul impotriva poliomielitei
LISTA completa a tarilor pentru care MAE a anuntat ca este obligatoriu vaccinul impotriva poliomielitei
adolescenti
Cum îi putem ajuta pe adolescenți să treacă de cea mai dificilă perioada în viaţă
Daniel Nițoiu explică avantajele folosirii trotinetei în București: ”Sănătate și corp frumos”
Chiar şi carnea sau laptele pot conţine pesticide. Cum le eliminăm
Ardeiul iute nu ne ajută să slăbim. Ce efecte are asupra organismului
O nelinişte şi apoi frica inexplicabilă care apare brusc. Cum tratăm atacurile de panică
Inflamaţie, noduli, puroi, toate determinate de o banală acnee. Cum o tratăm
medic
Călcâiul lui Ahile în rândul bărbaţilor: prostata. Analizele anuale care pot salva vieţi