Fobiile de care sufera Cabral si Bobonete, prezentatorii emisiunii "Sunt celebru, scoate-ma de aici!": Ne-au gasit pe amandoi
Cabral si Mihai Bobonete, cei doi prezentatori ai show-lui "Sunt celebru, scoate-ma de aici!" traiesc in Africa situatii dificile, asemenea concurentilor. Ambii sufera de fobii.
Calit in Berceni si campion la kickboxing, Cabral paralizeaza la vederea unor picioruse delicate de paianjen. Bobo, in schimb, nu se intelege cu serpii si animalele mari.
Show-ul "Sunt celebru, scoate-ma de aici!" ii pune la grea incercare pe cei doi. Aventura africana a venit cu reguli clare de la bun inceput. Bobo a trebuit sa incheie un armistitiu cu un dusman de temut.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Eu am mancat un mar, mi se pare, prin a opta. De atunci n-am mai mancat niciun fruct. Acum mananc fructe ca sa sustina tratamentul asta din Africa si mi s-a recomandat sa mananc fructe si o sa mananc. Numai ca am inteles sa le spal bine, mai ales pe alea paroase. Cica tantarul asta care depune febra galbena depune la firul de par. De aia e bine sa decojesti si piersica si orice", spune Mihai Bobonete.
Il sperie zdravan serpii si animalele mari si se roaga la robotelul cu care se mai cearta din cand in cand sa ajunga teafar la copii.
Pentru Cabral, in schimb, lumea ar fi un loc mai bun daca singurul paianjen in viata ar ramane Spiderman.
"Eu cred ca un stramos de-al meu, la un moment dat, a fost muscat, morfolit, mestecat de niste insecte. Jumate din geamantan e plin cu sprayuri antitantari. Eu am o problema cu insectele zburatoare, taratoare, vii in general. Este groaza adevarata. Ne-am gasit amandoi", spune Cabral.
Bobo si Cabral trebuie sa reziste inca doua saptamani pline.
Sa revenim la fobii, care nu sunt deloc mofturi. Psihologii le incadreaza la tulburari de anxietate, manifestate prin frica paroxistica.
Bogdana Bursuc, psiholog: "Ceea ce e foarte imporant, legat de fobie, este sa nu glumim cu persoana care are acesta frica. Va fi o gluma foarte proasta."
Ce simt oamenii care se tem? Ca nu pot fugi si nici lupta cu obiectul fricii lor. Ingheata, pur si simplu. De multe ori, lesina.
Din fericire, fobiile au cel mai bun prognostic de tratament. Psihologii recomanda o expunere treptata la stimul, ca persoana respectiva sa constientizeze, iar apoi sa accepte lipsa primejdiei.
Spre exemplu, va este frica de paianjeni? Mai intii, uitati-va la cateva imagini cu ei. Apoi, incercati sa atingeti ecranul laptop-ului sau al tabletei.
Urmatorul pas: treceti la paianjeni adevarati, tinuti in terarii. Studiati-i. Sub indrumarea psihologului, teama ar trebui sa dispara.